Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Viktoriány dnes čeká ve velšském Cardiffu bitva s týmem The New Saints

Velká bitva dnes večer čeká viktoriány, v rámci 3. předkola Evropské konferenční ligy se střetnou s týmem The New Saints na neutrální půdě v Cardiffu. Co před zápasem řekli kapitán Lukáš Hejda a trenér Michal Bílek?

„New Saints mají silné a běhavé hráče v ofenzivě. Hrotový útočník není moc velký, ale odvede velké penzum práce. Ve středu pole jsou fotbalisté, kteří nepřemýšlí o tom, jestli ztratí balon. Když ho ztratí, tak okamžitě pracují na tom, aby ho získali nazpátek,“ popisuje soupeře Michal Bílek.

„Od TNS očekávám, že budou pracovití. Hrají jednodušeji vzadu a snaží se hrát na rychlé brejky a standardní situace. Mají nepříjemný přechod do útoku a rychlé hráče po stranách,“ říká o velšském celku sídlícím v Anglii Lukáš Hejda.

Čtvrteční vyzyvatel Viktorky v předchozím kole vyřadil Kauno Žalgiris po celkovém skóre 10:1. „Budí tím respekt, určitě to není náhoda. Jen to dokazuje, že TNS mají svou kvalitu. Góly dávali hodně ze standardních situací či po příležitostech vytvořených silou. Na to si musíme dát pozor,“ varuje Lukáš Hejda.

„Není úplně jednoduché v předkolech vyhrát dvakrát s pěti góly. TNS ukázali svou sílu. Je to běhavé, poctivé a agresivní mužstvo. Jsou dobří v brejkových situacích a standardkách. Mají šikovné hráče i ve středu pole, nebude to nic jednoduchého,“ doplňuje trenér Bílek.

Oproti tréninkovému areálu v Jerevanu čeká na FCVP krásný svatostánek druholigového Cardiffu City, jenž si v minulosti zahrál i Premier League. „Vždycky je příjemnější hrát na hezkém stadionu,“ tvrdí Michal Bílek. „Moc jsem se na to těšil, že budeme hrát na tak krásném stadionu se skvělou trávou,“ hecuje své spoluhráče kapitán Lukáš Hejda.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto Jan Kubíček

Štítky FC Viktoria Plzeň, fotbal, fotbalisté, 3. předkolo Evropské konferenční ligy, Cardiff, Cardiff City FC, Michal Bílek, Lukáš Hejda, Evropská konferenční liga UEFA, Premier League, Anglie, Jerevan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktoriány dnes čeká ve velšském Cardiffu bitva s týmem The New Saints  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.