Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

O soustředění v Rakousku přijdou kvůli zraněním čtyři viktoriáni

Hráči Viktorie Plzeň odjíždějí do tradiční destinace v rakouském Westendorfu, kde je čeká herní kemp se třemi přípravnými zápasy. Ze zdravotních důvodů tam ale neodcestují útočník Tomáš Chorý, záložník Lukáš Kalvach a dvojice obránců Milan Havel a Luděk Pernica. Všichni zůstanou v Plzni a budou se věnovat rekonvalescenci.

Naopak do Rakouska odjíždí brankář Marián Tvrdoň a záložník Modou N'Diaye, kteří uspěli v testech. V dalších dnech se také rozhodne o jejich setrvání v plzeňském kádru. Kvůli čtyřem hráčům na marodce se k týmu na soustředění přidal obránce Radim Řezník. V průběhu se ke spoluhráčům přidá také Jakub Brabec, který má po vyřazení českého týmu z EURA volno.

Viktorii Plzeň čekají v Rakousku tři přípravné duely. Ve čtvrtek 8. července budou hrát ve Waidringu s rumunským týmem Sepsi OSK, v pondělí 12. července pak proti ruské Ufě ve Wörglu. Generálku na soutěžní část sezony obstará souboj s Arsenalem Tula, který je na programu 15. července ve Westendorfu.

Záložník Alvir bude hostovat v NK Maribor

Záložník Marko Alvir je dalším hráčem, který neodcestuje s Viktorií na herní kemp do rakouského Westendorfu. Následující sezonu 2021/2022 stráví na hostování s opcí ve slovinském NK Maribor. 

Chorvatský ofenzivní univerzál přišel do Viktorie v zimě 2020 z pražské Slavie. Bohužel jej často trápila zranění, a tak před rokem zamířil na hostování do Českých Budějovic. A hostovat v jiném klubu bude i v nadcházejícím ročníku, konkrétně ve slovinském NK Maribor.

Marka bohužel přibrzdila častá zranění. Potřebuje co nejvíce hrát a nastupovat pravidelně, což by mu mělo zajistit právě hostování v Mariboru, kam si ho vybral trenér Simon Rožman. Obrovskou výhodou je, že se znají ze společného působení v Domžale,“ okomentoval odchod sedmadvacetiletého fotbalisty generální ředitel Viktorie Adolf Šádek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň/Michal Belšán | Zdroj S využitím TZ

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, soustředění, Rakousko, příprava, úraz, Milan Havel, Lukáš Kalvach, Tomáš Chorý, Luděk Pernica, NK Maribor, Marián Tvrdoň, Radim Řezník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O soustředění v Rakousku přijdou kvůli zraněním čtyři viktoriáni  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.