Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FC Viktoria Plzeň opustila další legenda, Jan Kovařík přestupuje do týmu Bohemians Praha 1905

, aktualizováno 2. července 2021, 13:15

Další změny v kádru oznámila plzeňská Viktorie. Klub opouští po osmi a půl letech Jan Kovařík a přestupuje do týmu Bohemians Praha 1905, s nímž už dnes absolvuje i první trénink. V červenomodrém dresu získal čtyři tituly, zahrál si Ligu mistrů a měl velký podíl na úspěších klubu. Odchod Jana Kovaříka není ale jedinou změnou na soupisce týmu. Záložník Ondřej Mihálik stráví sezonu 2021/2022 na hostování v Českých Budějovicích. Oba kluby se na tom domluvily právě dnes a hráč se ihned zapojí do přípravy Jihočechů.

JAN KOVAŘÍK V DRESU FC VIKTORIA PLZEŇ:
271 soutěžních zápasů
32 gólů
45 zápasů v evropských pohárech
3 branky v evropských pohárech (Neapol, Villarreal, AS Řím)
4 mistrovské tituly
1 Český Superpohár

Plzeňský dres oblékl levonohý fotbalista poprvé v roce 2013, když přestoupil do Štruncových sadů z Jablonce. A šlo o hodně ostrou premiéru na hřišti Neapole ve vyřazovací fázi Evropské ligy. V domácí odvetě se dokonce prosadil i mezi střelce a výrazně přispěl k postupu do osmifinále soutěže.

Od té doby patřil Jan Kovařík mezi důležité hráče Viktorie. Získal s ní celkem čtyři mistrovské tituly, Český Superpohár a dvakrát si zahrál základní skupinu UEFA Champions League. Fanouškům se jistě vybaví nejen brilantní centry levou nohou, ale třeba i gól v Doosan Areně proti AS Řím právě v prestižní soutěži.

„Ve Viktorce jsem prožil krásné chvíle, odehrál spoustu velkých zápasů, na které nikdy nezapomenu. Stejně tak zůstane vždy v mé paměti skvělá parta a samozřejmě fanoušci,“ říká Jan Kovařík, který po osmi a půl letech mění dres a již dnes se zapojí do přípravy se svým novým klubem Bohemians 1905. „Je to pro mě zase nová výzva, budu se chtít prosadit. Ale Viktorce budu i nadále držet palce, hlavně, aby se povedlo postoupit v pohárech,“ vzkazuje Jan Kovařík.

„Honza Kovařík se zasloužil o zisk čtyř nezapomenutelných titulů a patří nesmazatelně do naší úspěšné klubové historie. Navíc byl vždy vzorovým hráčem s vynikajícím přístupem, a i po lidské stránce skvělý člověk,“ říká na adresu „Koviho“ generální ředitel klubu Adolf Šádek.

„Přeju mu, aby se mu dařilo v novém angažmá a byl spokojený i v osobním životě. Až přijede poprvé k nám na stadion jako soupeř, určitě se s ním budeme chtít před utkáním společně s fanoušky rozloučit,“ dodal Adolf Šádek.

Na hostování odchází Ondřej Mihálik

Čtyřiadvacetiletý ofenzivní hráč Ondřej Mihálik přišel do Viktorie před dvěma lety z nizozemského AZ Alkmaar. Nejprve formou ročního hostování, které se následně změnilo v přestup. Před startem nové sezony nyní odchází na roční hostování bez následné opce do Dynama České Budějovice.

„Aktuálně máme velmi široký kádr, takže jsme se rozhodli, že bude pro Ondru nejlepší využít možnosti hostování. V Budějovicích by měl patřit mezi důležité hráče týmu, a hlavně pravidelně nastupovat, což je naším cílem. Hostování neobsahuje následnou opci, takže i nadále zůstane naším hráčem,“ okomentoval změnu v kádru generální ředitel Viktorie Adolf Šádek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky FC Viktoria Plzeň, fotbal, fotbalisté, přestup, Jan Kovařík, Bohemians, Bohemians 1905, FK Viktoria Žižkov, Ondřej Mihálik, SK Dynamo České Budějovice, Liga mistrů UEFA, SSC Napoli, AS Roma, Český Superpohár

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FC Viktoria Plzeň opustila další legenda, Jan Kovařík přestupuje do týmu Bohemians Praha 1905  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.