Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Plzeň se v předkole Evropské konferenční ligy utká s běloruským Dynamem Brest

Fotbalisté Viktorie Plzeň se v 2. předkole Evropské konferenční ligy utkají s běloruským Dynamem Brest. První zápas odehrají viktoriáni 22. července v domácí Doosan Areně, odveta je na programu o týden později na hřišti soupeře.

Plzeň proti běloruskému týmu nečeká nic snadného. Stačí se podívat do klubové historie soupeře. Brest třikrát vyhrál Běloruský pohár, stejný počet úspěchů má také v Superpoháru a nejvyšší soutěž hraje už od roku 1992.

„Nečeká nás nic lehkého, ale cíl je jasný – chceme postoupit. Podle mě je jedno, jestli začínáte doma nebo venku, je potřeba zvládnout oba zápasy. Jinak s běloruským fotbalem mám osobní zkušenost jen ze zápasů jedenadvacítky, kdy jsme hráli proti jejich nároďáku. Samozřejmě se na dvojzápas těším a věřím, že splníme náš cíl. Tím je postup,“ řekl jasně brankář týmu Jindřich Staněk.

Současným trenérem Brestu týmu je sedmačtyřicetiletý letý bývalý běloruský záložník Sergej Kovalčuk, který je v týmu již od roku 1996. Původně zde působil jako hráč, poté střídavě jako kouč rezervy, sportovní ředitel, asistent trenéra a hlavní trenér. Dříve tento celek trénoval například Čech Marcel Lička, prezidentem týmu byla v tu dobu argentinská fotbalová legenda Diego Maradona.

Vloni startoval Brest v 1. předkole Ligy mistrů, kde porazil Astanu 6:3. Posléze si poradil se Sarajevem 2:1, ve třetím předkole ale vypadl s Maccabi Tel-Aviv. Boj o Evropskou ligu proti Ludogorci Razgrad nezvládl, padl 0:2.

S běloruským fotbalem má v pohárech Viktoria již dvě zkušenosti. Nejprve se při své premiérové účasti v Lize mistrů utkala s BATE Borisov, kdy doma uhrála remízu 1:1 a venku vítězství 1:0. V sezoně 2015/2016 pak potkala Dinamo Minsk ve skupině Evropské ligy, doma nejprve po brankách Hořavy a Petržely zvítězila 2:0, venku pak padla 0:1.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto FCVP/Ladislav Nussbauer

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Evropská konferenční liga, Dynamo Brest, SK Dynamo České Budějovice, Evropská konferenční liga UEFA, Stadion města Plzně, Liga mistrů UEFA, Evropská liga UEFA, FC Brest, Michal Bílek, Diego Maradona

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeň se v předkole Evropské konferenční ligy utká s běloruským Dynamem Brest  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.