Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Bílek před finále poháru: Věřím, že sezonu ještě zachráníme

Fotbalisté Plzně a Slavie se ve čtvrtek utkají o triumf v domácím poháru MOL Cupu. Favoritem jsou Pražané, kteří už mají jistý třetí ligový titul po sobě. Viktoria se naopak pokusí napravit dosud nepovedenou sezonu. Před finále mají však viktoriáni ve svých řadách několik zraněných. Mezi nimi je i nejlepší týmový střelec Jean-David Beauguel, zkušený bek David Limberský či záložník Jan Kopic.

Viktorka sice v poslední době neměla nejlepší formu, ale jak se říká, finále je jen jedno. „Fotbal přináší období, kdy se nedaří. Zápasy jdou rychle po sobě, vždy se hodnotí předchozí utkání a hned je příprava na další. Mužstvo je zde dobré, jsou tu velmi kvalitní hráči, ale musíme hrát zodpovědněji a více se bít za výsledek. Věřím, že sezonu zachráníme,“ říká trenér Michal Bílek.

Ještě sebevědoměji mluví obránce Milan Havel. „Hrajeme doma, je to mé první finále poháru, takže se opravdu těším. Poslední duel se Slavií pro nás může být ponaučení. Je to nový zápas, hrajeme v domácím prostředí. Určitě je v našich silách, abychom to zvládli,“ myslí si plzeňský univerzál.

Cílem Západočechů do velmi důležitého duelu je určitě zlepšit defenzivu, za poslední čtyři utkání totiž inkasovali hned čtrnáctkrát. „Na tom, že dostáváme v poslední době moc gólů, pracujeme. Není to jednoduché nejen pro nás pro obranu, ale pro celý tým. Věřím, že to zlepšíme, a to už teď ve čtvrtek,“ říká Havel.

Přesto FCVP cítí šanci, že může sezonu zakončit trofejí. „Do utkání rozhodně nepůjdeme s tím, že by žádná neexistovala. Věřím, že budeme dobře připraveni. Uděláme všechno pro to, aby zápas dobře dopadl,“ slibuje nový kouč Viktorky.

„Vítězství v MOL Cupu by nám dalo úplně jinou pozici do evropských pohárů, sezona by se pak mohla hodnotit jinak, kdybychom to zvládli. A přesně na to myslíme! Věříme, že to zvládneme,“ doplňuje trenérova slova obránce. 

Plzeň má před finále řadu zraněných. Mezi nimi je i nejlepší týmový střelec Jean-David Beauguel, zkušený bek David Limberský či záložník Jan Kopic. Otazník visí nad kapitánem Jakubem Brabcem, další stoper Filip Kaša nenastoupí kvůli červené kartě z utkání s Pardubicemi. Slavii budou chybět David Hovorka s Lukášem Provodem a nejistý je start Stanislava Tecla.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto FCVP/Ladislav Nussbauer

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, MOL Cup, finále Slavia, Michal Bílek, finále, SK Slavia Praha, David Limberský, Jan Kopic, Jean-David Beauguel, Milan Havel, FK Pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bílek před finále poháru: Věřím, že sezonu ještě zachráníme  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.