Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Potřebujeme vyhrát všechny zbývající zápasy, má jasno viktorián Aleš Čermák

Liga jde do finiše. Zbývají poslední tři kola a napětí v boji o poháry se stupňuje! Ještě před finále MOL Cupu se viktoriáni v rámci FORTUNA:LIGY utkají v neděli s nováčkem z Pardubic. Co od zápasu očekávají Aleš Čermák a asistent trenéra Pavel Horváth?

Viktoriáni mají jasný cíl po zbytek sezony – vybojovat předkola evropských pohárů, což jim zaručí buď vítězství v MOL Cupu, nebo páté místo v lize. „Všichni chceme uspět a děláme pro to vše,“ ubezpečuje Pavel Horváth. „Snažíme se teď kluky hlavně dostat do psychické pohody. Uvidíme, jak to bude vypadat, ale kluci myslí pozitivně a já věřím, že to bude vidět právě i na hřišti,“ dodává navrátilec do plzeňského klubu.

Aleš Čermák žádný neobvyklý tlak necítí. „Potřebujeme prostě vyhrát všechny tři zápasy v lize a také zvednout nad hlavu pohár. V tomto klubu je samozřejmost, že do každého zápasu jdete s tím, že ho chcete vyhrát,“ říká.

V cestě budou v neděli od 15:00 stát Pardubice, které v roli ligového nováčka zažily vydařenou sezonu. „Vždycky je nejhorší soupeř, který nemá co ztratit. Pardubice získaly dostatek bodů, podávaly dobré výkony a nečeká nás tedy nic jednoduchého,“ varuje Pavel Horváth. „My ale za každou cenu musíme vyhrát. Jsem přesvědčený, že i přes prohru na Spartě z mužstva bylo cítit, že kluci chtějí být úspěšní, chtějí bodovat a udělat pro to maximum. To je základ toho, abychom se mohli zlepšovat,“ ví asistent trenéra Michala Bílka.

„Pardubice jsou na tom dobře v tabulce a podávají i dobré výkony, což není náhoda,“ uvědomuje si Aleš Čermák. „Sám vím, že působit v týmu ligového nováčka není nic jednoduchého, vyzkoušel jsem si to už v Hradci Králové. Před Pardubicemi tedy určitě klobouk dolů, podávají stabilní výkony a jsou zaslouženě tam, kde jsou,“ myslí si záložník hrající s číslem 25.

Ten zároveň věří i v lepší projev než během utkání na hřišti Sparty. „Snažíme se plnit vše, co po nás nový trenér chce. Bohužel se první zápas nepovedl, ale věřím v to, že začnou body a vítězství přibývat. S novými pokyny se sžíváme,“ říká uzdravený Aleš Čermák.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto FCVP / Jan Kubíček | Zdroj FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Vikoria Plzeň, Pavel Horváth, Pardubice, utkání, Aleš Čermák, FK Pardubice, MOL Cup, 1. česká fotbalová liga, AC Sparta Praha, FC Hradec Králové, Michal Bílek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Potřebujeme vyhrát všechny zbývající zápasy, má jasno viktorián Aleš Čermák  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.