Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Smutná remíza 3:3, Plzeň inkasovala gól v posledních sekundách utkání s Příbramí

Závěr dnešního utkání s 1. FK Příbram bude hráče FC Viktoria Plzeň strašit ve snech hodně dlouho. V posledních sekundách šest minut trvajícího nastavení totiž domácí inkasovali naprosto nečekaný gól z dálky. A utkání nakonec skončilo remízou 3:3. Na začátku prodloužení se podařilo viktoriánům zvýšit na 3:2, ale tento výsledek trestuhodně nedokázali udržet a v 96. minutě přišli o cenné body.

První hezkou kombinaci předvedli Plzeňané. Miroslav Káčer zrychlil hru, Lukáš Kalvach poté našel ve vápně Milana Havla, ale ten pálil těsně vedle. Po čtvrt hodině tak vedli hosté. Edrisa Lubega našel přesným centrem z levé strany úplně volného Tomáše Pilíka a ten otevřel skóre. Příbram měla i další velkou šanci. Mezerův aut si zpracoval Stanislav Vávra a ke druhému gólu nechybělo moc.

Ten přišel ve 23. minutě, Martin Nový napálil míč z dobrých třiceti metrů a Středočeši vedli o dvě branky. Pro Plzeň mohlo být ještě hůř, když Jakub Brabec ztratil míč a Lubega byl blízko Hruškovi, zkušený gólman ale včas zareagoval. Pět minut před koncem poločasu se ve velké šanci ocitl Milan Havel, jenže jej vychytal odchovanec Viktorky Jakub Šiman. Západočeši před odchodem do kabin přeci jen snížili, po rohu se prosadil důrazný Beauguel.

Vrátit se okamžitě do utkání mohli viktoriáni po pěti minutách druhé půle, jenže střídající Zdeněk Ondrášek neproměnil hned tři velké příležitosti. V té první hlavičkoval vedle, ve druhé ho vychytal skvělý Šiman a do třetice zamířil hlavou opět těsně mimo tři tyče. Na druhé straně se potom proti tvrdé ráně Vávry zaskvěl Hruška.

V 71. minutě bylo srovnáno. Filip Kaša nejprve hlavou trefil tyč, do prázdné brány pak dorazil míč druhý ze stoperů Jakub Brabec. Zelenočerní se mohli znovu do vedení dostat pár minut před koncem, když se do úniku od půlky hřiště dostal Lubega, ale Hruška jeho záměr vystihl.

A tak přišel trest v nastaveném čase, po střele Lukáše Kalvacha vyrazil Jakub Šiman míč jen před Zdeňka Ondráška, který jej dorazil do branky a bylo to 3:2. Příbram se ale nevzdala a sama ještě zvládla srovnat, z dálky Filip Zorvan přehodil Hrušku a stanovil konečný výsledek na 3:3.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky FC Viktoria Plzeň, fotbal, fotbalisté, Příbram, 1. FK Příbram, Edrisa Lubega, Jakub Šiman, Lukáš Kalvach, Milan Havel, Stanislav Vávra, Jakub Brabec, Zdeněk Ondrášek, Miroslav Káčer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Smutná remíza 3:3, Plzeň inkasovala gól v posledních sekundách utkání s Příbramí  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.