Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Fotbalisté Plzně porazili Teplice 1:0 a míří do finále domácího poháru

Fotbalisté Plzně jako první postoupili do finále domácího poháru MOL Cupu. Favorizovaní svěřenci trenéra Adriana Guľy v semifinále porazili Teplice 1:0 gólem Milana Havla ze 76. minuty.

O úvodní slovo se přihlásil Miroslav Káčer, jeho dalekonosná střela skončila jen těsně vedle pravé tyče Grigarovy brány. Do dobré pozice se na druhé straně dostával Matěj Radosta, který měl na výběr, jestli vypálí, nebo nahraje nabíhajícímu Tomáši Vondráškovi. Nakonec si vybral první volbu, ale s jeho pokusem neměl Jindřich Staněk větší problémy.

Pětadvacetiletý plzeňský záložník se poté objevil v naprosté tutovce, jenže selhal. Centr Milana Havla vyrazil teplický gólman špatně jen před sebe na volného Káčera, ten však netrefil prázdnou bránu. Grigar si za pár vteřin svou reputaci napravil, když zblízka vychytal ve velké šanci Šimona Faltu.

Další branky mohli Západočeši vstřelit po rohových kopech. Nejprve Jakub Brabec pálil z první mimo, z další standardní situace hlavičku Pavla Šulce vytáhl Tomáš Grigar nad břevno. Do kabin tak oba týmy odcházely za vyrovnaného stavu.

Hned na startu druhé půle měl gól na noze Jean-David Beauguel, ale jeho zakončení Grigar vykopl nohama na brankové čáře. Druhou přesnou střelu Teplic mezi tři tyče předvedl Pavel Moulis, i s tou si však Staněk poradil.

Čtvrt hodiny před koncem se Viktorka konečně dostala do vytouženého vedení. Zdeněk Ondrášek hlavičkoval po centru Miroslava Káčera do tyče, míč se ale odrazil k Milanu Havlovi a ten měl jednoduchou práci balon doklepnout do prázdné brány, 1:0!

„Bylo to o tom přenášet hru ze strany na stranu a postupně Teplice unavit. A to se stalo, soupeři síly docházely. Jenom škoda, že jsme to neotevřeli dříve, takhle jsme to zase honili až do konce, ale na to už se zítra nikdo ptát nebude,“ popsal střelec vítězného gólu Milan Havel.

Ve finále čeká na viktoriány jedno z pražských „S.“ Proti Slavii i Spartě se navíc utkají ještě i v lize. „Jsou to velké a prestižní zápasy, které vás posouvají dále. I dnešní výhra nás posune, co se týká mentality mužstva a zkoušky nějaké trpělivosti. Těšíme se na to, proto hrajeme fotbal. Vážíme si každého ligového i pohárového zápasu, každého soupeře, ale tohle je prestiž. Je o co hrát v lize i v poháru. Budeme hrát doma, kde jsme velmi silní, takže je to otevřené. Máme radost, že můžeme hrát finále a chceme ho zvládnout vítězně,“ myslí si trenér Adrian Guľa.

„Finále je až za nějaký čas, nechci předbíhat, ale určitě se budeme strašně těšit,“ uvedl Havel. Zároveň poděkoval za podporu fanouškům: „Byli slyšet, jen škoda, že nevyšlo, aby mohli být tady. Ale i tak byli slyšet, bylo jich hodně a za to jim moc děkujeme. Vždy je příjemné slyšet jméno u děkovačky, ale hlavně jsme si to užili jako tým,“ dodal závěrem.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto FCVP/Ladislav Nussbauer

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Teplice, MOL Cup, finále, FK Teplice, Milan Havel, Adrián Guľa, fotbalista, Tomáš Grigar, Jindřich Staněk, Miroslav Káčer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Plzně porazili Teplice 1:0 a míří do finále domácího poháru  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.