Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Důležité vítězství, radoval se Lukáš Kalvach. Oslavu gólu věnoval přítelkyni

Velice důležité utkání o pohárové příčky viktoriáni zvládli vítězně. Na domácím hřišti porazili včera Slovácko 2:1! O rozhodující branku se postaral Lukáš Kalvach, který společně s trenérem Adrianem Guľou zápas zhodnotil.

„Je to cenné vítězství. První poločas byl z naší strany velmi dobrý, hráli jsme rychle a kvalitně v přechodu do útoku. Kluci solidně načetli soupeře a naše pokyny přenesli do zápasu, což je super. V druhé části šli chlapci za vítězstvím. Vzadu to dobře ustáli, dali rozdílový gól, a proto jim gratuluji,“ řekl Adrian Guľa k výhře nad Slováckem.

„Pro nás je to hodně důležité vítězství,“ přitaká Lukáš Kalvach. „Dotáhli jsme se na Slovácko na dva body, máme zápas k dobru. Věřím, že ty pohárové příčky v lize vybojujeme,“ doplňuje odhodlaně.

Plzeňského trenéra těšila předvedená hra, na druhou stranu ho mrzela nízká efektivita ve vyložených šancích. „Jsem rád, že jsme využili naše silné stránky. Hráli jsme rychle a v přechodech do útoku jsme měli velmi slušné věci. Jen je bylo třeba dotáhnout do gólů a zápas by byl dříve v naší režii. Ale je cenné, že mužstvo umí vyhrávat i utkání o gól,“ prozradil Guľa.

Podobně hovořil také Lukáš Kalvach. „Bavíme se o tom více zápasů, že máme dobré vstupy a celkově první poločasy, vypracujeme si dost šancí, ale nedokážeme je moc proměňovat. Proto se to pak dohrává až do poslední chvíle, jelikož si to neuděláme lehčí. Ale je důležité, že jsme to zvládli. O poločase jsme si totiž řekli, že sílu máme, že jsme živější tým,“ prozradil.

O vítězný gól se postaral on sám po rohovém kopu, kdy napálil odražený míč do brány. „Měl jsem velkou radost. Do střelby se snažím tlačit často, je to potřeba. Jsem rád, že to tam propadlo, navíc šlo o moji pozici při rohu,“ přiznal, že šlo o nacvičenou situaci. Gólovou oslavu věnoval své těhotné přítelkyni: „Za dva měsíce máme termín. Původně jsem si měl vzít balon pod dres, ale v euforii jsem běžel k rohovému praporku, tak jsem jí alespoň poslal pusu,“ smál se.

Viktoriáni tak v důležitém souboji vybojovali tři body proti sousedovi v tabulce. Po výhře se přiblížili Slovácku na dva body na 4. místo. „Potřebujeme každý výsledek, ale tohle je výhra s přímým konkurentem, která nám dodá velkou energii na to, abychom pokorně a svědomitě pracovali dál,“ uzavřel slovenský trenér FCVP své hodnocení.

Ohodnoť článek

Foto Ladislav Nussbauer | Zdroj FC Viktoria Plzeň

Štítky FC Viktoria Plzeň, fotbal, fotbalisté, utkání, Slovácko, Lukáš Kalvach, 1. FC Slovácko, Adrián Guľa, trenér

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Důležité vítězství, radoval se Lukáš Kalvach. Oslavu gólu věnoval přítelkyni  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.