Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

První poločas se viktoriáni v utkání s Teplicemi trápili, druhá půle jim vyšla

Tři body vybojovali viktoriáni v Teplicích, kde nakonec zvítězili těsným rozdílem 0:1 brankou Filipa Kaši. První poločas se hráči Plzně trápili a nedokázali se proti domácím Teplicím prosadit. Ve druhé půli už se jejich výkon zlepšil a nakonec se hosté střelecky prosadili.

„Jsme rádi, že jsme vyhráli, byl to pro nás těžký zápas, čemuž odpovídá i těsný výsledek 1:0,“ začal své hodnocení středečního utkání Tomáš Hořava. „Bylo to rozdělené na dva poločasy. V prvním jsme byli horší, hodně jsme si toho tedy řekli v šatně a v tom druhém už jsme se vyrovnali v agresivitě. Vyhrávali jsme více soubojů, dali jsme gól a mohli přidat i další,“ konstatoval.

Tomáš Hořava se v základní sestavě FCVP objevil naposledy v červenci 2020, tedy ještě v minulé sezoně. Jak se tedy po dnešním závěrečném hvizdu cítil? „Skvěle. Jsem rád, že jsem mohl nastoupit a zase si zahrát ligu od začátku. Moje pocity jsou velice příjemné, a to hlavně kvůli tomu, že se vyhrálo,“ netajil zkušený záložník velkou radost. Odehrál téměř celé utkání, střídal až v samotném závěru za ligového debutanta Robina Hranáče.

Podobně jako Hořava viděl utkání také střelec jediného gólu Filip Kaša. „První půle z naší strany nebyla vůbec dobrá. O poločase jsme si to vyříkali a pak už to vypadalo úplně jinak. Celkově byl ten dnešní zápas hlavně o soubojích, protože plocha nebyla ideální na nějaký pěkný fotbal. Ale to k tomu patří a jsem rád, že jsme to zvládli,“ oddychl si.

Právě on se po hodině hry postaral o jediný gólový moment. „Jsem rád, že mi to tam padlo! Otevřel se mi prostor, tak jsem si říkal, že to zkusím. Hráč Teplic to ještě tečoval, ale šťastně to tam zapadlo,“ popsal sám danou situaci. „Teplice kousaly až do poslední minuty, ale za výhru s udrženou nulou vzadu jsme hodně rádi,“ dodal Filip Kaša.

Adrian Guľa: Po poločase vyběhlo do hry jiné mužstvo

„V první části jsme se nedostali do hry. Nejen důrazem, ale i náročnou a komplikovanou kombinací jsme se úplně netrefili do toho, jak hrát na tomto terénu proti houževnatému soupeři,“ nepotěšilo trenéra Adriana Guľu. „Po poločase vyběhlo do hry jiné mužstvo. Důraznější, přesnější a hlavně mužstvo, které šlo za vítězstvím. Je podstatné, že jsme si ho nakonec připsali. Navíc rozhodla střela, která ani původně nebyla významnou šancí, ale skončila gólem, takže byla velmi cenná,“ pochválil střelce branky Filipa Kašu.

„Jeho role je samozřejmě defenzivní, protože je to stoper. Je důležitou součástí týmu, ocenil bych nejen gól, ale i stabilitu v obraně až asi na jednu herní situaci. Odváděl velmi solidní práci, s Kubou Brabcem jsou stabilní a podstatnou součástí pro náš tým,“ ocenil práci středních obránců. „Navíc Filip Kaša nebyl ze zdravotního pohledu úplně v pohodě, i tak to dnes odehrál dobře,“ dodal.

V prvním poločase si viktoriáni šanci pořádně nevytvořili, ve druhém dějství už byli blízko více gólům. „Určitě jsme se v tom druhém dějství zlepšili. Řekli jsme si pár věcí, které byly z našeho pohledu podstatné. Kluci na to dobře zareagovali – zjednodušili jsme mezihru, bylo tam více náběhů, přebrali jsme otěže zápasu, více jsme si přihrávali... Hlavně je ale důležité, že jsme alespoň jednu situaci proměnili a vyhráli s čistým štítem,“ nabídl svůj pohled Adrian Guľa.

Ohodnoť článek

Foto Jan Kubíček

Štítky fotbal, FC Vikoria Plzeň, zápas s Teplicemi. Teplice, ohlasy po utkání, FK Teplice, Filip Kaša, FC Viktoria Plzeň, Tomáš Hořava, Adrián Guľa, Robin Hranáč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První poločas se viktoriáni v utkání s Teplicemi trápili, druhá půle jim vyšla  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.