Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jsem rád, že to tam konečně spadlo, přiznal po zápase s Budějovicemi Lukáš Kalvach

Po téměř měsíc trvající karanténě nastoupila Viktoria Plzeň do ligy vítězstvím nad Českými Budějovicemi. Jako střelci se prosadili Šimon Falta a Lukáš Kalvach. Právě druhý zmíněný záložník si připsal gól poprvé loňského května.

„Na zápas jsem se osobně moc těšil. Myslím si, že jsme to tak měli všichni a bylo to vidět, do zápasu jsme vstoupili aktivně a zaslouženě jsme vyhráli,“ měl radost Lukáš Kalvach, který se v lize prosadil poprvé od 27. května 2020. „Jsem rád, že mi to tam konečně spadlo. A hlavně, že to pomohlo ke třem bodům! Co se gólu týče, tak jsem se prostě nerozmýšlel a napálil míč do branky,“ řekl o své dělovce.

Na 2:1 pak zvýšil Šimon Falta, pro něhož to byla první trefa v plzeňském dresu. „Samozřejmě jsem za to rád, ale nejdůležitější jsou tři body. U toho mého gólu mi dobře nahrál Adriel Ba Loua, byla to věc z tréninku,“ přiznal hráč s číslem 21. „Je dobré, že se nám dnes podařilo navázat na formu před pauzou. Velmi dobře jsme začali, samozřejmě je škoda, že jsme nevyužili více šancí, ale tři body máme a to je hlavní,“ těší Faltu.

„Vítězství je nejcennější, ale na druhou stranu úvodní dvacetiminutovka snesla z naší strany velmi přísná kritéria. Byla škoda, že jsme soupeře neotevřeli trochu dřív, protože průběh zápasu může být různý, což se i stalo. Namísto toho, abychom vedli 2:0, tak Budějovice v nastavení vyrovnaly,“ řekl k prvnímu poločasu trenér Adrian Guľa.

„Bylo podstatné, že chlapci zachovali klid a díky trpělivosti jsme dokázali dát na 2:1. Myslím si, že jsme zápas kontrolovali, i když to bylo za stavu 2:1 stále otevřené, protože Budějovice umí útočit a přejít do rychlého přechodu. Ale kluci to ustáli i vzadu a soupeře do ničeho nepustili,“ doplnil slovenský kouč ke druhé půli.

Podle Adriana Guľy bylo důležité, aby Viktoria hrála stejně jako v prvním poločase a držela se plánu, který jim i přes vyrovnané skóre vycházel. „Sice ne produktivitou, ale herně ano. Kluci to zklidnili a podařilo se nám vstřelit důležitý gól. Bylo třeba přidat i třetí, takže ne úplně vše vyšlo, ale po karanténě a všech těch věcech, co kluci museli zvládnout, to nebylo jednoduché. Je super, že jsme vyhráli,“ těšilo Guľu.

Viktoriány už ve středu čeká čtvrtfinále poháru proti Slovanu Liberec (15:30), v sobotu pak ligový duel v Karviné (14:00). „V tomto měsíci nás čeká spousta zápasů, ale těším se na to. Bylo to tak i loni a dařilo se nám, tak věřím, že na vítězné vlně pojedeme i nyní,“ říká Lukáš Kalvach. „Na dnešní výkon a hlavně vítězství budeme chtít navázat už ve středečním poháru. Těším se na to, že se bude hrát často, snad bude držet zdraví a forma,“ přeje si Šimon Falta.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, FORTUNA:LIGA, České Budějovice, ohlasy, rozhovor, SK Dynamo České Budějovice, Lukáš Kalvach, Šimon Falta, Adrián Guľa, FC Slovan Liberec, FK Viktoria Žižkov, MFK Karviná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jsem rád, že to tam konečně spadlo, přiznal po zápase s Budějovicemi Lukáš Kalvach  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.