Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Viktoria se dohodla se Slavií na smíru v kauze ukončení působení Pavla Buchy v pražském klubu

Fotbalové kluby SK Slavia Praha, FC Viktoria Plzeň a hráč Pavel Bucha se dohodli na smírném řešení sporu týkajícího se ukončení působení Pavla Buchy v týmu SK Slavia a jeho následného podpisu profesionální smlouvy v týmu FC Viktoria Plzeň. Oznámilo to dnes vedení plzeňského klubu.

„V rámci smíru byla urovnána i otázka finanční kompenzace. Podmínky smíru jsou podle dohody zúčastněných důvěrné a žádné další podrobnosti nikdo ze zúčastněných nebude blíže komentovat,“ uvedl ke kauze bez dalších podrobností mluvčí FC Viktoria Plzeň Václav Hanzlík.

O co v celé záležitosti vlastně šlo? Loni v květnu fotbalová Slavia uvedla, že její bývalý hráč Pavel Bucha a Viktoria Plzeň, musí pražskému klubu zaplatit bezmála deset milionů korun. Podle verdiktu rozhodčího senátu FAČR dvaadvacetiletý záložník v červenci 2018 neoprávněně podal výpověď ze smlouvy v Edenu.

Bucha se před třemi lety prosadil do slávistického A-týmu, ale s vedením se nedohodl na podmínkách nové smlouvy a byl přeřazen do "béčka". Talentovaný středopolař poté rozvázal kontrakt a jako volný hráč posílil Plzeň.

Slavia se obrátila na sbor rozhodců Fotbalové asociace ČR, který loni vyhověl stížnosti úřadujícího mistra. "Rozhodčí senát přisvědčil argumentaci Slavie ohledně nedostatku důvodů na straně hráče pro oprávněnost výpovědi smlouvy," napsal tehdy vršovický klub na svém twitteru.

Pavel Bucha začal v plzeňské juniorce, V sezónách 2018/2019 a 3019/2020 hrál také za Mladou Boleslav. Do Plzně si přinesl výbornou formu a je velkou oporou týmu. V aktuální sezóně zatím nastřílel šest gólů. 

Ohodnoť článek

Foto Ladislav Nussbauer

Štítky Pavel Bucha, FC Viktoria Plzeň, Slavia, ukončení angažmá, smlouva, smír, SK Slavia Praha, FK Viktoria Žižkov, Fotbalová asociace České republiky, Senát Parlamentu ČR, FK Mladá Boleslav, Stadion Eden

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktoria se dohodla se Slavií na smíru v kauze ukončení působení Pavla Buchy v pražském klubu  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.