Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Viktoriáni zbrojí na dnešní utkání s Libercem a chtějí pokračovat na vítězné vlně

Tři zápasy ve druhé části sezony bez inkasované branky. Z toho dvě vítězství. Viktoria Plzeň chce pokračovat na této vlně a i dnešním duelu se Slovanem Liberec. Ten začíná od 18:30 hodin. V zápase budou nově chybět zraněný Jan Kovařík a vykartovaný Milan Havel.

„U Koviho věříme, že má to nejhorší už za sebou. Přejeme mu brzké uzdravení,“ vzkázal hráči asistent trenéra Marek Bakoš. „A co se týče absence Milana – komplikace to asi je, ale v šatně jsou kvalitní hráči, kteří už mnohokrát dokázali, že umí ostatní nahradit. Věřím tedy, že zápas zvládneme,“ neztrácí asistent trenéra důvěru.

Viktoria ve druhé části sezony zatím ani jednou neinkasovala. „Na defenzivě pracujeme. Vyhodnotili jsme si zápasy a určité situace z podzimu, denně na tom pracujeme. Je to tedy vizitka práce celého týmu na tréninku a budeme dělat vše pro to, aby to pokračovalo,“ pochvaluje si Marek Bakoš. Toho jako bývalého útočníka také potěšilo, že se v Ostravě po delší době prosadil Zdeněk Ondrášek. „Kobra pracuje svědomitě, odvádí skvělou práci a teď se mu to vrátilo v podobě gólu. Pro každého je dobré, když takto pomůže týmu k vítězství. Věřím, že naběhl na střeleckou vlnu a bude ještě silnější,“ říká.

„Pracuje se nám lépe, když jsme poslední zápasy zvládli,“ přiznává záložník Lukáš Kalvach. „Je to povzbuzení do další práce a věřím, že i následující utkání doma zvládneme. S Libercem budeme muset hrát rychle a vytvářet si šance. Slovan hraje většinu sezony zezadu a čeká na brejky, protože na to má vhodné hráče,“ upozorňuje záložník, který po Marku Bakošovi převzal číslo 23, na co si bude třeba dát pozor.

Ve středu pole nově spolupracuje s plzeňským odchovancem Pavlem Šulcem. „Šulcík ukazuje, že je perspektivní hráč. Dodal naší hře další kvalitu... Teď je ale hlavně na nás jako na týmu, abychom ji prokazovali i nadále. Chceme pokračovat v těch posledních výkonech,“ říká Lukáš Kalvach.

Zápas se Slovanem Liberec začíná v sobotu 6. února v 18:30. „Je to zajímavě poskládaný tým, který má čerstvé zkušenosti z pohárů, což mu přidalo na sebevědomí. My máme připravený určitý způsob hry a věřím, že uděláme radost celému klubu včetně lidí, kteří nám fandí,“ vzkazuje asistent kouče Marek Bakoš.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, viktoriáni, zápas s Libercem, FC Slovan Liberec, Milan Havel, Marek Bakoš, Jan Kovařík, Lukáš Kalvach, FK Viktoria Žižkov, Zdeněk Ondrášek, Pavel Šulc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktoriáni zbrojí na dnešní utkání s Libercem a chtějí pokračovat na vítězné vlně  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.