Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Viktoriáni mají novou posilu, do klubu přišel z Olomouce záložník Šimon Falta

Novou posilou FC Viktoria Plzeň se stal před startem druhé části sezony 2020/2021 Šimon Falta ze Sigmy Olomouc. Smlouvu podepsal s klubem na dva a půl roku. Sedmadvacetiletý záložník Šimon Falta poprvé v dospělé kariéře mění dres. Ten viktoriánský premiérově oblékl právě dnes a ihned se zapojil do tréninku. Na dresu bude nosit číslo 21.

„Šimon dlouhodobě prokazuje svou kvalitu. Stal se oporou týmu, nastupoval do většiny zápasů a podával kvalitní výkony, čímž nás zaujal a jsem rád, že ho nyní můžeme přivítat v našem dresu,“ uvedl generální manažer klubu Adolf Šádek. „Věřím, že půjde ve stopách Lukáše Kalvacha, který k nám přišel rovněž z Hané a velmi brzy se stal jednou z klíčových postav. Podle mě velmi dobře zapadne i do kabiny a samozřejmě Šimonovi přeji, aby se mu u nás dařilo," dodal generální manažer.

„Jsem rádi, že se přestup podařilo realizovat. Šimon přestupuje do jednoho z nejlepších klubů u nás a je to pro něj další posun v kariéře,“ okomentoval transfer David Nehoda z agentury Nehoda Sport, která hráče zastupuje.

„Nabídka z Viktorky mě velmi potěšila a jsem rád, že došlo k dohodě klubů. Je to pro mě obrovská výzva, na kterou se těším a budu chtít týmu pomoci,“ řekl po podpisu smlouvy Šimon Falta. „První dojmy jsou skvělé, zázemí i prostředí Doosan Areny se mi moc líbí,“ dodal.

Sedmadvacetiletý krajní záložník působil v Olomouci od svých 14 let. Do A týmu poprvé nakoukl v roce 2013 při debutu v březnu proti Jihlavě, od té doby se v něm postupně usazoval a připsal si celkem 147 startů v české nejvyšší soutěži. Během nich nastřílel 15 gólů a přidal 17 asistencí. V této sezoně zasáhl zatím do všech 14 ligových zápasů a připsal si dvě branky. Jednu z nich dal právě Plzni. Na svém kontě má Šimon Falta také dva reprezentační starty.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Kubíček

Štítky FC Viktoria Plzeň, fotbal, nová posila, Šimon Falta, záložník, SK Sigma Olomouc, Lukáš Kalvach, FK Viktoria Žižkov, FC Vysočina Jihlava, NEHODA SPORT a.s., David Nehoda, Haná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktoriáni mají novou posilu, do klubu přišel z Olomouce záložník Šimon Falta  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.