Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zápas nebo exhibice? Viktorka rozstřílela Teplice 7:0

Viktoria i přes prohru v Jablonci nastoupila proti Teplicím ve stejné sestavě a důvěra trenéru Adrianu Guľovi vyšla. Západočeši ve 12. kole FORTUNA:LIGY konečně zvítězili a přerušili tak čtyřzápasovou šňůru bez zisku tří bodů. Toto utkání bylo také již třetím, které klub věnoval na podporu Nadace pro transplantace kostní dřeně. V předchozích letech se mohli fanoušci do registru dárců zapsat rovnou na stadionu, letos to však kvůli opatřením nebylo možné.

Červemomodří začali dobře a už po pár vteřinách mohli vést. David Limberský z první nacentroval na hlavu Ba Louy a ten jen těsně přestřelil břevno Němečkovy brány. Za pár chvil měly svou šanci také Teplice. Daniel Trubač vypálil zpoza vápna a Aleš Hruška jeho dělovku vyrazil na rohový kop.

Skóre duelu otevřel Jean-David Beauguel – po přihrávce Joela Kayamby se otočil s míčem a pohotově zavěsil. Za devět minut viktoriáni vedli už o dvě trefy, tentokráte se v roli asistenta ocitl Milan Havel a střelcem se stal Adriel Ba Loua. Záložník z Pobřeží slonoviny mohl být dvougólový, jenže v další velké možnosti trefil tyč.

Před zamířením do kabin si viktoriáni udělali ještě větší radost. Ve 45. minutě nejprve sice po pasu aktivního Ba Louy zakončoval Aleš Čermák vedle brány, ale v nastavení už se „Čermus“ prosadil. Po přihrávce Pavla Buchy levonohý šikula napřáhl svou silnější nohou a obstřelil Luďka Němečka. Plzeň tak po poločase vedla jasně 3:0.

Hned zkraje druhé půle mohl navýšit náskok Lukáš Kalvach, po fantastické střele z voleje ale zasáhl hostující gólman. Poté se musel vytáhnout také Aleš Hruška. Nejprve David Černý trefil tyč, z následné dorážky Radosty pak plzeňský brankář předvedl reflexivní skok a zabránil sklářům z Teplic skórovat.

Na druhé straně pak znovu slavil gól Aleš Čermák, na jeho ránu pod břevnu neměl Němeček nárok. A šestadvacetiletý středpoloař se dočkal i hattricku! Ve vápně znovu napřáhl a svým třetím gólem jen podtrhl svůj vynikající výkon.

A to ještě nebylo vše! Povedenou přízemní ránu totiž předvedl i David Limberský a ten zvýšil již na 6:0. Pět minut před koncem si šikovně přehodil obránce a zakončil Pavel Bucha, což byl také poslední gól zápasu. Viktoriáni tak v zápase věnovanému osvětě Nadace pro translantace kostní dřeně rozdrtili Teplice 7:0.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň | Zdroj FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Teplice, FORTUNA:LIGA, FK Teplice, FK Viktoria Žižkov, 1. česká fotbalová liga, FK Baumit Jablonec, David Limberský, Aleš Hruška, Aleš Čermák, Pavel Bucha, Daniel Trubač

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zápas nebo exhibice? Viktorka rozstřílela Teplice 7:0  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.