Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Viktoráni doma po restartu ligy převálcovali Spartu 3:1

Velmi hladově se viktoriáni v prvním utkání po restartu extraligy zakousli na domácím trávníku do pražské Sparty. Po prvním poločasu už vedli 3:0. V závěru utkání ještě Plzeň kopala penaltu, ale Pavel Bucha neproměnil. Těsně před závěrečným hvizdem se vzchopila Sparta a snížila na konečných 3:1.

První gól domácích padl už v sedmé minutě po obrovské hrubce Sparty při rozehrávce. Míč získal Aleš Čermák, přihrál Pavlu Buchovi, který otevřel skóre. Na pořádnou bombu pak ve 34. minutě nabil Zdeňku Ondráškovi David Limberský. Kobra z voleje nekompromisně zvyšoval na 2:0. Třetí gól byl opravdu do šatny, padl už na začátku nastaveného času. Po centru Čermáka se trfil Lukáš Hejda.   

Západočeši byli i po změně stran nadále aktivní, z dobré standardní situace pálil těsně mimo Lukáš Kalvach. Po hodině hry Čermák parádně odcentroval na hlavu Jana Kopice, jenž trefil břevno Nitovy svatyně. Rumunský gólman měl v této situaci velké štěstí, za míčem se bez nároku na zákrok pouze otáčel.

Po faulu na Jana Kopice dostala Plzeň v 88. minutě výhodu penalty. Exekutorem byl Pavel Bucha, bohužel svůj druhý gól dnešního utkání nedal. Gólman Sparty jeho záměr vystihl a ideálně zakročil. V nastaveném čase se tentorát neopak radovali hosté. Po rohovém kopu se v 93. minutě Sparta dočkala čestného úspěchu. Úspěšným střelcem se stal Ladislav Krejčí. 

Ohodnoť článek

Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky FC Viktoria Plzeň, fotbal, extraliga, zápas se Spartou, AC Sparta Praha, Pavel Bucha, Aleš Čermák, Jan Kopic, David Limberský, Lukáš Hejda, Lukáš Kalvach, Ladislav Krejčí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktoráni doma po restartu ligy převálcovali Spartu 3:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.