Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Viktoriáni vyráží do boje proti Alkmaaru, pokud chtějí hrát Ligu mistrů, musí zvítězit

Jen pár hodin dělí viktoriány od zahájení pohárové sezony. Odpoledne se utkají na hřišti soupeře v nizozemském Alkmaaru ve 2. předkole Ligy mistrů. Hraje se o všechno, hraje se jen na jeden zápas.

Pro trenéra Adriana Guľu půjde vůbec o první evropské utkání na střídačce Viktorky. „Každý zápas na lavičce Plzně je pro mě velký a důležitý. Ten pocit, když jdete hrát pod hlavičkou Ligy mistrů, je samozřejmě trochu jiný, ale hlava jde na maximum vždycky. Jde o věci, které se snažím dělat dlouhodobě,“ říká slovenský kormidelník FCVP.

První překážkou v boji o postup do skupiny Ligy mistrů je AZ Alkmaar. „Víme o tom, že mají mladý a rychlostně dobře vybavený tým. Více jim budou vyhovovat brejky a rychlý přechod do útoku. Při našem útočení budeme muset být opatrní a myslet na to,“ přemýšlí Jakub Brabec.

„Alkmaar preferuje hru přes křídelní prostory. To jsou detaily, které chceme, aby věděli i naši hráči, kudy chodí nejvíce finálních přihrávek a takové informace,“ prozrazuje Adrian Guľa. „Jsou klasickým nizozemským týmem – rádi hrají na balonu. Neradi chodí do soubojů, takže bychom měli být agresivní a velmi soustředění. Chceme hrát náš fotbal a nenechat je hrát ten jejich,“ dodává Jean-David Beauguel.

Plzeňané se duel hodně těší. „Víme, jak je zápas důležitý pro celý klub, fanoušky i město a jak důležité je pro Viktorku být zpátky v evropské soutěži. Víme, co pro to udělat,“ nabádá JDB, jenž dal právě proti AZ v dresu Waalwijku svůj první gól v Eredivisie. „Myslím si, že jsme výborně připraveni. Na tenhle den D se chystáme od konce minulé sezony a uděláme vše pro to, abychom postoupili dál,“ dává své slovo Ondřej Mihálik.

Utkání se kvůli současným opatřením UEFA odehraje za zavřenými dveřmi. „Výhoda domácího prostředí může být i bez diváků. Znají to tu, nemuseli cestovat a připravují se ve svých klimatických podmínkách,“ tuší Jakub Brabec. „Liga mistrů je specifický zápas i bez fanoušků,“ myslí si „Pišta“, který to jako bývalý hráč AZ na AFAS Stadium moc dobře zná.

Zápas 2. předkola UEFA Champions League mezi AZ Alkmaar a Viktorií Plzeň můžete sledovat ve středu od 16:30 na ČT Sport.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Belšán

Štítky FC Viktoria Plzeň, Liga mistrů, 2. předkolo, duel s Alkmaarem, Liga mistrů UEFA, Alkmaar, AZ Alkmaar, Adrián Guľa, Jakub Brabec, UEFA, Jean-David Beauguel, Ondřej Mihálik

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktoriáni vyráží do boje proti Alkmaaru, pokud chtějí hrát Ligu mistrů, musí zvítězit  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.