Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ztráta na čelo se dohnat dá, teď se ale musíme soustředit na sebe, říká kouč Michal Bílek

Podle trenéra plzeňských fotbalistů Michala Bílka ještě není ztracená šance Viktorie na obhajobu mistrovského titulu, úřadující šampioni se ale musí soustředit především na ukončení vlastní výsledkové krize. Západočeši včera pouze remizovali bez branek v Mladé Boleslavi a v nejvyšší soutěži nevyhráli počtvrté v řadě. Na vedoucí Slavii se Spartou tak ztrácejí čtyři body, oba rivalové ale ještě mají utkání 25. kola první ligy k dobru.

Fotbalisté Plzně znovu ztratili, v Mladé Boleslavi hráli bez branek

Fotbalisté Plzně ve 25. kole první ligy remizovali bez branek na hřišti Mladé Boleslavi. Západočeští obhájci titulu bodovali po dvou zápasech, nevyhráli ale počtvrté za sebou a po dohrání víkendových utkání mohou ze třetího místa ztrácet na...

 

„Určitě se to ještě dá zvrátit. Ale teď se musíme dívat hlavně sami na sebe. Víme, že nejsme v pohodě, že se nám nedaří, jak bychom si představovali. Jestli chceme ještě Spartě se Slavií zatopit, tak se sami musíme zlepšit a okamžitě musí přijít i výsledky," řekl Bílek na tiskové konferenci.

Jeho tým nezvrátil výsledkovou krizi ani proti oblíbenému soupeři, kterému v lize nepodlehl sedmkrát v řadě. Mladoboleslavští ale měli v oboustranně ofenzivním duelu více šancí. „Když vezmu počet gólových situací, tak na víc než na remízu to nebylo," uznal bývalý trenér české reprezentace, který včera odkoučoval 250. ligový zápas. „Pozitivní je to, že jsme udrželi nulu, což se nám dlouho nepodařilo. Věřím, že nás to trochu posílí," doplnil Bílek.

Plzeň prohrála poslední dva ligové duely před reprezentační pauzou a nevyšel jí ani začátek duelu v Mladé Boleslavi. „Do utkání jsme nevstoupili dobře, hned jsme nabídli soupeři šanci. Boleslav navíc měla i další nadějné situace. Od toho se to odvíjelo, byla na nás znát nervozita, měli jsme hodně ztrát," uvedl sedmapadesátiletý trenér.

„Až v závěru jsme měli nějaký tlak a příležitosti, které zaváněly gólem, ale branku jsme nedali. Naopak nás hned několikrát podržel brankář Jindřich Staněk," uznal Bílek, který musel už v první půli kvůli zranění kolena vystřídat nejlepšího střelce týmu Tomáše Chorého. 

Staněk: Tolik zákroků jsem ještě nezažil

Jak naznačil Bílek, jednoznačným mužem zápasu se stal Jindřich Staněk. „V bráně jsem od toho, abych chytal. Je pravda, že vyložených šancí měla Boleslav víc a bohužel pro nás odvážíme jen bod,“ mrzelo gólmana. Šestadvacetiletý brankář vnímá to, kde se Viktorka v jarní části soutěže trápí. „Doteď jsme dostávali docela nešťastné góly, ale na druhou stranu defenzivní činnost na jaře není z naší strany dobrá. I tentokrát si soupeř vytvořil na můj vkus až moc šancí. Tolik zákroků jsem snad v Plzni nezažil. Musíme na defenzivě zapracovat,“ přiznal Staněk.

Viktoria v nejvyšší soutěži nevyhrála čtyřikrát po sobě poprvé od května 2021. V případě vítězství Slavie nad Olomoucí nebo Sparty nad Brnem může ztrácet na čelo už sedm bodů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Victoria Plzeň / Vratislav Polívka

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, fortuna liga, Mladá Boleslav, ohlasy, Michal Bílek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ztráta na čelo se dohnat dá, teď se ale musíme soustředit na sebe, říká kouč Michal Bílek  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.