Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Branka ze standardky je nepříjemná a mrzí nás to, říká kouč Bílek po prohře se Slavií

Viktoriáni prohráli ve šlágru 23. ligového kola se Slavií a klesli v tabulce až na třetí místo. V těžkém utkání se v dresu obhájce titulu dokázal prosadit pouze Tomáš Chorý, který Západočechy poslal v 16. minutě do vedení. Po změně stran ale Pražané ovládli hru a zápas otočili. Trenéra Plzně Michala Bílka proto velmi zamrzelo, že jeho svěřenci nedokázali v závěru utkání vyvinout větší tlak na soupeře.

„Pravda je, že první poločas vyšel dle našeho záměru. Podařilo se nám vstřelit branku do ničeho jsme soupeře nepustili, takový byl plán pro první poločas. Věděli jsme, že Slavia vystupňuje tempo, a že to pro nás bude složité. Branka ze standardky je nepříjemná a mrzí nás to. Slavia po ní ještě víc ožila, měla tlak, my jsme nepodrželi balon jak jsme chtěli a nakonec přišla druhá branka,” říká trenér Michal Bílek.

Slavia po obratu zdolala Plzeň a vede fotbalovou ligu o dva body před Spartou

Fotbalisté Slavie ve šlágru 23. ligového kola v přímém souboji o první místo v tabulce porazili doma po obratu Plzeň 2:1. Západočeský obhájce titulu vedl v Edenu od 16. minuty po brance Tomáše Chorého, ale Pražané po změně stran z velké převahy...

„Je to škoda, protože si myslím, že kluci odevzdali maximum, víme, jak je Slavia silná v domácím prostředí. Škoda, že jsme si ke konci zápasu nevytvořili nějaký větší nápor,” doplnil plzeňský kouč a podobně mluvil i klíčový záložník Lukáš Kalvach, který se na hřiště vrátil po zranění.

„Myslím, že zápas jsme začali, jak jsme chtěli. Slavii jsme do ničeho nepustili, dali jsme branku, což nám pomohlo. Ve druhém poločase jsme dostali brzy gól, poté ten tlak Slavie byl enormní a bohužel jsme to nevydrželi a Slavia vyhrála,” mrzí Kalvacha. „Chtěli jsme dobře bránit, bohužel se nám nedařilo po zisku podržet míč a šli jsme hned do ztráty. To je pak hrozně těžké, když má Slavia takovou kvalitu. Zatlačila nás a pak už jsme se z toho nemohli dostat,” dodal.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FC Victoria Plzeň | Zdroj FC Victoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, fortuna liga, Slavia, ohlasy, Michal Bílek, Lukáš Kalvach

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Branka ze standardky je nepříjemná a mrzí nás to, říká kouč Bílek po prohře se Slavií  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.