Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Přeji si, aby se na tribunách vše odehrálo v rovině fair play, říká kapitán Plzně před šlágrem se Slavií

Už v sobotu čeká Viktorii Plzeň ostře sledovaný souboj se Slavií o první místo v tabulce. Minulá utkání obou celků se nesla ve velmi vyostřené atmosféře, která vyústila i v několik pokut. Vedení klubů i kapitáni celků proto žádají fanoušky, aby se chovali slušně a na stadionu vytvořili příjemnou atmosféru. Šlágr 23. kola první ligy odstartuje v sobotu v 18:00.

Vzájemná utkání obou celků v poslední době doprovázely velmi nenávistné emoce. Disciplinární komise například řešila nevhodné chování asistenta trenéra Slavie, který měl kolumbijského záložníka hrajícího v dresu viktoriánů Jhona Mosqueru počastovat velmi nevybíravými rasistickými urážkami. Vzájemná rivalita mezi kluby vyvrcholila loni v květnu během nadstavbové části. Pražané dostali za chování svých fanoušků pokutu 300 tisíc a disciplinární komise dokonce nechala podmínečně uzavřít část hlediště v Edenu. Nevhodně se ale zachoval i šéf západočeského klubu, který fanouškům Slavie ukázal vztyčený prostředníček. Pořádně horko ale bylo i v Plzni, kde fanoušci pražského klubu málem podpálili stadion. Na druhou stranu si také stěžovali na přístup Plzeňanů a potupné kontroly.

Slavia má zaplatit 250 tisíc korun za řádění svých fanoušků a demolici stadionu v Plzni

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace udělila pražské Slavii vysokou pokutu čtvrt milionu korun za výtržnosti fanoušků při utkání 9. kola nejvyšší soutěže v Plzni. Příznivci červenobílých výrazně poničili zařízení stadionu, vhazovali...

Vedení klubů chce podobným incidentům zabránit. A do budoucna pozitivně měnit fotbalovou kulturu. „Chceme dát společně jasný signál, že si přejeme, aby se boj odehrál čistě jen na fotbalovém trávníku, což k takovému zápasu jednoznačně patří, a naopak na tribunách a mezi fanoušky panovala dobrá atmosféra bez zbytečných excesů. Tento apel a výzvu budeme komunikovat i směrem k našim příznivcům a věřím, že nás čeká zajímavý zápas ve skvělé atmosféře,“ popsal generální ředitel Viktorie Plzeň Adolf Šádek.

Podobně hovořili i kapitáni obou klubů. „Zápas vnímám jako velmi prestižní. Věřím, že oba fanouškovské tábory vytvoří na stadionu skvělou atmosféru a budou svůj tým podporovat od první do poslední minuty, “ přeje si kapitán Viktorie Lukáš Hejda.

„Nenávist v jakékoliv podobě do fotbalu nepatří. Hodnoty fair play, vzájemného respektu a úcty k soupeři jsou pro nás trvalou výzvou a povinností stanovenou zakladateli klubu. Vážím si dohody s vedením Viktorie Plzeň. ´Bojovat do krve´ chceme jen na fotbalovém trávníku," uzavřel Jaroslav Tvrdík, předseda představenstva Slavia Praha.

Zápas začíná v sobotu od 18:00. Slavia má výhodu v podobě domácího prostředí a také vede tabulku o bod před mistrovskou Plzní.

Ohodnoť článek

Foto FC Victoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, fortuna liga, Slavie, Hejda, Šádek, Tvrdík, fanoušci, disciplinární komise, šlágr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přeji si, aby se na tribunách vše odehrálo v rovině fair play, říká kapitán Plzně před šlágrem se Slavií  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.