Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Fotbalisté Plzně prohráli na Slovácku a propásli šanci vrátit se na první místo

Fotbalisté Plzně prohráli ve 20. kole první ligy na stadionu Slovácka 0:2. Obhájci titulu nevyužili šanci vystřídat v čele tabulky Slavii, která v sobotu remizovala v Teplicích 1:1, a z druhého místa na pražského lídra ztrácí dva body. O vítězství týmu z Uherského Hradiště rozhodli Vlastimil Daníček ve 26. minutě a bývalý hráč Západočechů Milan Petržela v 63. minutě.

Viktoria venku v nejvyšší soutěži utrpěla první porážku po 21 utkáních. Naopak Slovácko, jemuž na lavičce chyběl disciplinárně potrestaný trenér Martin Svědík, na jaře ještě neinkasovalo a neprohrálo, popáté za sebou bodovalo a v tabulce si upevnilo čtvrté místo.

V plzeňské základní sestavě nastoupil poprvé v jarní části uzdravený univerzál Sýkora a rovněž zimní posila Vydra. Jejich týmu také patřily úvodní minuty, v nichž Kopic poprvé prověřil Nguyena. Domácí ofenzívu rozhýbal na hrotu aktivní Vecheta, jeho střelu ve 13. minutě musel s námahou vytahovat na roh Staněk.

Narůstající převahu korunovalo Slovácko vedoucím gólem ve 26. minutě, kdy z šestnáctky vyhlavičkovaný míč trefil z voleje Daníček a zaznamenal tak teprve pátý gól svého týmu v prvních poločasech v tomto ligovém ročníku. Hosté se z inkasovaného gólu otřepali až v závěru první půle, ve 37. minutě pálil opět Kopic, ale Nguyen byl včas na svém místě. Stejně daleko ke gólu měl na druhé straně Daníček, i v tomto případě chytil jeho střelu Staněk.

Viktoria po přestávce jen pozvolna dostávala ke kýženému tlaku, vytvořila si mírnou převahu, kterou eliminovala zkušená defenziva domácích. Zábleskem plzeňské šance byla střela Sýkory v 59. minutě, zablokovaná Reinberkem. O pár minut později přišla možná klíčová situace. Havlík zbrzdil rodící se brejk hostů, míč se dostal na levé křídlo k Petrželovi, někdejší dlouholetý hráč Plzně jej potáhl do vápna a střelou k bližší tyči zaskočil Staňka.

Plzeňští se mohli do zápasu vrátit v 72. minutě, kdy střídající Jirka ve slibné pozici pálil vedle. Byla to však ojedinělá šance, Slovácko si vedení bez větších problémů uhájilo a porazilo Viktorii potřetí z posledních čtyř domácích ligových duelů. Brankář Nguyen drží neprůstřelnost už 423 minut. Západočeši venku nebodovali poprvé od porážky 0:2 na Slavii v říjnu 2021.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Victoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, fortuna liga, Slovácko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Plzně prohráli na Slovácku a propásli šanci vrátit se na první místo  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.