Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Viktoriáni doma porazili České Budějovice 2:1, utkání rozhodla dvěma góly zimní posila Roman Květ

Ani ve druhém domácím utkání jarní části plzeňští viktoriáni a českobudějovické Dynamo porazili i po páté v řadě. Plzeň zvítězila 2:1 a dvěma góly rozhodla zimní posila Roman Květ.

Do utkání vstoupili hráči Dynama aktivně, avšak domácím se podařilo úvodní nápor ubránit. Ve dvanácté minutě nedokázali budějovičtí zachytit odražený míč po rohovém kopu a tuto chybu zvládlo trio Kopic, Bucha a skórující Květ potrestat prvním gólem. O chvíli později se skvělým zákrokem ukázal brankář Janáček, který vyrazil střelu Jana Kopice. Viktoriáni po úvodním gólu započali velkou aktivitu, další nebezpečnou akci si vypracoval Tomáš Chorý, který ovšem hlavou našel pouze brankáře hostů.

Skvělé blokování střel předvedl ve 24. minutě Luděk Pernica, když zastavil dvě tvrdé rány Mršiče. Poté střelou po zemi opět protáhl Jan Kopic brankáře Janáčka, který nepustil jeho střelu po zemi. Těsně před koncem poločasu o sobě Dynamo dalo znovu vědět, když Michal Škoda hlavou zaměstnal Jindřicha Staňka. Skóre se již neměnilo a červenomodří tak šli do kabin s jednobrankovým náskokem.

V úvodu druhé půle donutil Tomáš Chorý k zákroku budějovického gólmana, který jeho střelu po zemi zachytil. Nádhernou přihrávkou poslal Modou Ndiaye do běhu Jhona Mosqueru, ten ale svojí pravačkou nezvládl trefit branku. V 57. minutě našel ve vápně Jan Kopic úplně osamoceného Romana Květa, který dnes už podruhé rozvlnil síť. O pár minut později si srazil do vlastní branky centrovaný míč Čoliče Václav Jemelka a Dynamo tak snížilo na rozdíl jediného gólu.

V 84. minutě se pokusil Milan Havel akrobatickým způsobem překonat hostujícího brankáře, svoji střelu ovšem nezvládl poslat mezi tři tyče. Žádné další komplikace už Viktoriáni nedopustili a Dynamo poráží 2:1.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky FC Viktoria Plzeň, 1. liga, zápas s Českými Budějovicemi, viktoriáni

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktoriáni doma porazili České Budějovice 2:1, utkání rozhodla dvěma góly zimní posila Roman Květ  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.