Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Sparťanští fanoušci bránili hasičům likvidovat hořící pyrotechniku, házeli po nich i kusy sedaček

Na sociálních sítích začínají kolovat videa dokumentující zásah profesionálních hasičů, kteří se snažili zlikvidovat doutnající pyrotechniku a hořící vybavení Doosan Areny během víkendového zápasu Plzně se Spartou. Jejich práci jim ale komplikoval fanoušek, který pro zábavu provokoval zasahující hasiče a stál přímo před hořícími sedačkami.

Zatímco vedení plzeňského klubu stále sčítá škody po sobotním zápase proti pražské Spartě (psali jsme ZDE), začínají se na internetu objevovat útržky videí, kde hasič proudem vody míří na jednoho z fanoušků hostí. Diskutující to vidí jako jasnou ukázku zaujatosti proti nim. Stačí si ale záznam prohlédnout důkladněji a je jasně zřetelné, že na tribuně stále doutná pyrotechnika i plastové sedačky.

„Hasiči po domluvě s vedením FC Viktoria Plzeň rozhodli o provedení hasebního zásahu, jelikož docházelo k poškození a zapalování mobiláře a vybavení stadionu,“ řekl redakci Plzeňské Drbny mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

Na dalším videu, které získal web Krimi Plzeň, je vidět, že mladíka celá situace velmi baví

Také on po zhlédnutí videí podotkl, že mladík na videu zkrátka překáží. Na dalších záznamech je dokonce vidět, jak přímo za mladým mužem plápolá oheň. On se ale bije v prsa a hasiče vyloženě provokuje, což zřejmě přimělo dalšího z fanoušků popadnout poničenou sedačku a mrštit jí směrem na zasahujícího hasiče. Toto video už ze sítí zmizelo.

Pražský celek se zatím k celé situaci nevyjadřuje. Už v minulosti ale musela například Slavie zaplatit za řádění svých fanoušků na plzeňském stadionu 250 tisíc korun. Tentokrát, ale podle vedení Viktorie nadělali nepořádek i samotní hráči Sparty a v šatně poničili omítku, rozbili okna a vytrhali podhledy.

Jiný kraj, jiný mrav

I mezi našimi fotbalovými týmy ale můžeme najít pořádkumilovné zástupce. Například Slezský FC Opava přišel s projektem #procistyfotbal. Po každém venkovním odehraném utkání po sobě hráči uklidí. Odpad vytřídí a ke stejné myšlence vedou i své fanoušky.  

S ohleduplnými kluby má zkušenost i sama Sparta. Když letos u sebe přivítala norský klub Viking Stavanger neviděli diváci ani jeden gól. V úžasu ale zůstal každý, kdo se podíval do sektoru hostujícího celku. Fanoušci totiž kromě vlajek na podporu svého klubu přivezli i pytle na odpadky a vzorně po sobě všechno uklidili.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto koláž Drbny

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, fortuna liga, Sparta, vandalismus, řádění fanoušků, demolice stadionu, zásah hasičů, AC Sparta Praha, pyrotechnika, SK Slavia Praha, Viking FK, SFC Opava, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Sparťanští fanoušci bránili hasičům likvidovat hořící pyrotechniku, házeli po nich i kusy sedaček  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.