Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jsem strašně zklamaný, hráli jsme doma a na Spartu si věřili, říká obránce Plzně Milan Havel

Fotbalisté mistrovské Plzně ve šlágru 15. kola první ligy doma podlehli Spartě 0:1 a v nejvyšší soutěži prohráli poprvé od loňského října po 35 zápasech. Ve včerejším zápase ukončili Pražené i další letité prokletí. Na půdě Plzně uspěli po více než 11 letech. Západočeši ale věří, že podzim zakončí úspěšně a další prohry už si nechtějí připustit.

„Jsem strašně zklamaný, hráli jsme doma a na Spartu jsme si věřili. Odmalička nemám rád prohry a teď jsme byli dlouho zvyklí v lize neprohrávat. Musíme si to zhodnotit a ukázat chyby. Teď se ve mně bijou emoce, těžce se mi to hodnotí. Možná to vypadalo, že jsme hráli až moc ustrašeně, ale mám teď před očima tmu,“ přiznal obránce Milan Havel.

S výsledkem utkání rozhodně není spokojený ani kouč Plzně Michal Bílek. „Prohráli jsme, to je samozřejmě nepříjemné. Věděli jsme, že jsme doma silní. Hráli jsme s konkurentem o nejvyšší příčky a bohužel se nám nepodařilo vybojovat body. Byl to spíš boj než hezký fotbal, šancí moc nebylo. Sparta ve druhé půli hodně vsadila na defenzivu, my jsme se snažili hru otáčet a hledat skulinky, ale bohužel jsme nedali branku“ hodnotí Bílek.

Na Západočechy čekají poslední dva zápasy nejvyšší domácí ligy. Před zimní přestávkou se utkají ještě doma s Brnem a v pražském Ďolíčku nastoupí proti Pardubicím. „Jsou to nesmírně důležité duely. Musíme je oba zvládnout vítězně a pak bychom mohli podzim hodnotit úspěšně,“ uzavřel Havel.

Ohodnoť článek

Foto FC Victoria Plzeň/Ondřej Pastor

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, fortuna liga, Sparta, ohlasy, Michal Bílek, Milan Havel, AC Sparta Praha, FC Zbrojovka Brno, FK Pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jsem strašně zklamaný, hráli jsme doma a na Spartu si věřili, říká obránce Plzně Milan Havel  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.