Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Sparta ve šlágru porazila Plzeň a ukončila její sérii 35 vítězných zápasů v nejvyšší domácí soutěži

Obhájci titulu přišli o svou neporazitelnost. Mistrovská Plzeň ve šlágru 15. kola Fortuna ligy utrpěla svou první prohru v sezoně. Na domácím hřišti ji přehrála Sparta 0:1. O jedinou branku utkání se postaral kapitán pražského celku David Pavelka. Viktoriáni přesto zústávají v čele neúplné tabulky.

Hosté z Prahy začali aktivněji a v 7. minutě si vytvořili první velkou šanci utkání. Jan Mejdr z pravé strany přízemním centrem našel Jana Kuchtu, ten ale z otočky vypálil těsně vedle pravé tyče. Viktoriáni odpověděli po dvaceti minutách hry, kdy pěkně rozehráli rohový kop nakrátko, ale šajtli Lukáše Kalvacha líznul hlavou mimo Tomáš Chorý.

Letenští si ještě před odchodem do kabin vypracovali i další stoprocentní příležitost, Kuchta odcentroval na Zeleného, jehož hlavičku bravurně zlikvidoval Staněk. Po poločase tak na světelných tabulích svítilo bezbrankové skóre.

První plzeňskou střelu přímo mezi tři tyče měl na svědomí Adam Vlkanova, jenže Matěj Kovář si s ní poradil. Nejaktivnějším hráčem před Staňkovou bránou byl z kádru Sparty Jaroslav Zelený, do další možnosti se dostal po centru Lukáše Sadílka, a i tentokrát hlavičkoval jen o kousek vedle.

V 82. minutě se Pražané dostali do vedení, po rohu se prosadil zcela osamocený David Pavelka. Pro Viktorku tak skončily hned dvě dlouhé série – dlouhých 13 zápasů v řadě neprohráli ligový zápas se svým dnešním soupeřem na domácí půdě, celkově pak 35 utkání ve FORTUNA:LIZE nepoznali svěřenci trenéra Michala Bílka porážku. Až dnes.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Victoria Plzeň/Ondřej Pastor, Martin Skála

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, fortuna liga, Sparta Praha, AC Sparta Praha, David Pavelka, 1. česká fotbalová liga, Jan Kuchta, Jaroslav Zelený, Jan Mejdr, Lukáš Kalvach, Tomáš Chorý, Adam Vlkanova

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta ve šlágru porazila Plzeň a ukončila její sérii 35 vítězných zápasů v nejvyšší domácí soutěži  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.