Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pirátský hejtman Rudolf Špoták bude řídit fotbalové rozhodčí v Čechách

Současný hejtman Plzeňského kraje, zastupitel Domažlic a bývalý fotbalový rozhodčí Rudolf Špoták (Piráti) povede komisi rozhodčích v Čechách. Informovala o tom Fotbalová asociace ČR v komuniké. Špoták bude moci provádět změny v současné listině rozhodčích i navrhovat nové členy. Této práci se chce věnovat ve svém volném čase.

„Výkonný výbor jmenoval předsedou komise rozhodčích Řídíce komise pro Čechy Rudolfa Špotáka,“ stojí ve stručné zprávě z komuniké. Špoták bude mít na starost sudí v Čechách, tedy od České fotbalové ligy níže. V této funkci vystřídá Václava Hartmana, který ji dočasně vedl za odvolaného Petra Petříka.

Rudolf Špoták zastává od února funkci hejtmana Plzeňského kraje, kde předtím působil na pozici náměstka. Poslední tři roky je také zastupitelem Domažlic. Web iSport oslovil vedení fotbalové asociace, aby ozřejmili důvody, proč výbor takto rozhodl. „Složením komise se bude zabývat další výkonný výbor, tam bude čas rozebrat i doplňující dotazy, další měsíc bude činnost zajišťována stále komisí rozhodčích FAČR,“ odpověděl mluvčí FAČR Petr Halaburda.

Špoták v tom nevidí problém

Debaty ohledně kumulace funkcí jsou v politice na denním pořádku. Vedení komise nad rozhodčími v Čechách ale podle hejtmana nepředstavuje riziko, že by se tomu věnoval na úkor funkce ve vedení kraje. „Ve FAČR máme místopředsedu Jana Richtera, který je dokonce poslancem. Je to věc, které se věnujeme ve volném čase. Navíc to ani není placená funkce,“ sdělil Špoták Plzeňské Drbně.

Fotbalová minulost Rudolfa Špotáka je mnohem delší než jeho politická kariéra. Zápasy pískal 17 let a pojí se s ním i dvě kontroverzní utkání. Jedním byl zápas Blížejova s Hostouní v červnu 2011. Domácí tým hrál o záchranu a také za ně v minulosti Špoták chytal. Na toto utkání byl poslán na poslední chvíli. Hostujícím během zápasu vyloučil tři hráče a tým tak utrpěl drtivou porážku 4:0. Případem se i zabývala policie, neboť měl domácí tým uplácet hostující hráče sudy s pivem, aby zápas vypustili.

O necelý rok později po utkání Všeruby – Holýšov B poslal funkcionář hostujícího celku František Macháček otevřený dopis, v němž kritikou nešetřil a hovořil o účelném zaříznutí. Špoták vždy vinu odmítal.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook Rudolfa Špotáka/Patrik Pátek | Zdroj iSport.cz

Štítky fotbal, FAČR, komise rozhodčích, komulace funkcí, Rudolf Špoták, hejtman Plzeňského kraje, Česko, Fotbalová asociace České republiky, Plzeňský kraj, Domažlice, Česká pirátská strana, Česká fotbalová liga, František Macháček, Jan Richter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pirátský hejtman Rudolf Špoták bude řídit fotbalové rozhodčí v Čechách  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.