Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Bayern ukázal svou extratřídu, byla to prostě větší váhová kategorie, říká Kopic po prohře v Mnichově

Viktoriáni mají za sebou další zápas Ligy mistrů. Tentokrát nastoupili na stadionu Bayernu Mnichov před 75 tisíc diváků. Německý gigant ale Plzeňany převálcoval ve všech směrech a uzmul si vítězství 5:0. I když si velkou podporu plzeňských fanoušků budou hráči pamatovat do konce života, podle reprezentačního záložníka Jana Kopice to ale bude vzpomínka s hořkou pachutí.

Dvaatřicetiletý záložník se vrátil do základní sestavy po několikatýdenní přestávce kvůli zranění a hned proti jednomu z největších fotbalových gigantů. „Nic lehkého. Bayern ukázal svojí extratřídu. Dal nám dva góly z prvních dvou střel a byla to prostě větší váhová kategorie,“ konstatoval Jan Kopic.

„Věděli jsme, že nás čeká soupeř, který porazil Barcelonu a je obrovským favoritem. Jejich hráči mají rychlost, perfektně ovládají míč, dávají skvělé míče za obranu. Připravovali jsme se na to, ale Bayern prostě byl nad naše síly. Přehrál nás ve všech směrech,“ uvědomuje si kouč Michal Bílek.

„K takovým hráčům se těžko dostává. Mají skvělý první dotek s balonem, jsou rychlí a mají geniální fotbalové myšlení. Tohle všechno, když se skloubí, tak je strašně obtížné jim vzít balon. Dostali jsme bůra, ale bylo to s Bayernem Mnichov, a to se stalo i lepším týmům,“ doplnil Jan Kopic.

Plzeň povzbuzovaly tisícovky fanoušků

Do Mnichova, kam se dá autem dojet do tří hodin, přijely do bavorské metropole podpořit Viktorii tisícovky fanoušků. „Na tohle budu vzpomínat do konce života. Sice s hořkou pachutí pěti obdržených gólů, ale jsem vděčný, že jsme si tady mohli zahrát. Všichni jsme se na to strašně moc nadřeli a zaslouženě teď hrajeme nejtěžší skupinu Ligy mistrů,“ je přesvědčený Kopic.

Už v sobotu čeká Viktorku zápas domácí soutěže proti Mladé Boleslavi, poté bude následovat odveta v Doosan Areně znovu proti Bayernu. „Není jednoduché hrát ligu, kde to zvládáme slušně a pak přepnout na Ligu mistrů, kde dostáváme příděly. Po psychické stránce musíme hráče připravovat na to, že hrajeme o evropské poháry i pro příští rok,“ dodal Bílek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FCVP / Martin Skála

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Liga mistrů, Bayern Mnichov, ohlasy, Michal Bílek, Jan Kopic, FC Bayern München, Liga mistrů UEFA, FK Viktoria Žižkov, FC Barcelona, váhová kategorie, FK Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bayern ukázal svou extratřídu, byla to prostě větší váhová kategorie, říká Kopic po prohře v Mnichově  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.