Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Bayern uštědřil Plzni výprask 5:0, Viktorie potřetí v Lize mistrů prohrála

Historie se opakuje. Viktoriáni utrpěli na hřišti Bayernu debakl a stejně jako před devíti lety odjíždí domů s prohrou 5:0. Pro Plzeň se jedná o třetí porážku ve skupině C Ligy mistrů. Naopak Bavorský favorit je nadále stoprocentní. Plzeňané se navíc museli obejít bez své brankářské jedničky Jindřicha Staňka, za kterého nastoupil Marián Tvrdoň. Šlo o jeho debut v evropských pohárech.

Do posledního místa vyprodaná Allianz Arena přivítala 75 tisíc diváků, kteří během první půlhodiny viděli tři góly. Už v 7. minutě skóroval Leroy Sané. O šest minut později už prohrávala Plzeň o dva góly. V 21. minutě už Bayern odskočil na rozdíl tří branek. Za zraněného gólmana Jindřicha Staňka zaskočil Marián Tvrdoň, který předvedl podařený zákrok proti pokusu Jamala Musialy.

Na plzeňské straně byl v prvním poločase nejaktivnějším hráčem Adam Vlkanova, který po svém zakončení poslal i přesný centr na hlavu Tomáše Chorého. Hlavička ovšem mířila mimo bránu.

Svou totální převahu předváděl Bayern i ve druhém poločasu, kdy se podruhé trefil Sané. Pátý gól posléze přidal Choupo-Moting v 59. minutě.

Západočeši tak po porážkách 1:5 v Barceloně a 0:2 doma s Interem podlehli i třetímu soupeři v "milionářské" soutěži. Bayern doma ve skupině Ligy mistrů neprohrál v rekordním 31. utkání po sobě, z toho si připsal 28. vítězství. Plzeňští příští středu vyzvou Bayern doma ve čtvrtém kole elitní soutěže.

Plzeňští dorostenci naopak uspěli

 Fotbalisté Plzně do 19 let ve třetím utkání skupinové fáze Youth League na hřišti Bayernu Mnichov senzačně zvítězili 2:1 po obratu v závěru. Viktoria získala první body ve skupině C po úvodních dvou prohrách 3:0  v Barceloně a doma s Interem Milán.

Všechny branky padly až po změně stran. Domácí se ujali vedení v 69. minutě po Scholzeově zakončení z vápna. Zdálo se, že Plzeň prohraje i třetí utkání ve skupině a znovu bez vstřeleného gólu, ale v 87. minutě vyrovnala. Krůta po Kuleho přihrávce zakončil do prázdné branky. Překvapení pak dokonal v první minutě nastavení Paluska po střele do horního rohu branky.

Do vyřazovací fáze soutěže postoupí první dva celky. České maximum v Youth League drží Příbram, která v sezoně 2015/16 došla do osmifinále.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Victoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Liga mistrů, Bayern Mnichov, FC Bayern München, Liga mistrů UEFA, Marián Tvrdoň, Jindřich Staněk, Leroy Sané, soutěž, FC Barcelona, FC Internazionale Milano, 1. FK Příbram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bayern uštědřil Plzni výprask 5:0, Viktorie potřetí v Lize mistrů prohrála  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.