Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Viktoriáni se proti Bayernu Mnichov budou muset nejspíš obejít bez gólmana Staňka

Svěřence trenéra Michala Bílka už zítra čeká velmi těžký zápas na hřišti Bayernu Mnichov. Do utkání navíc s největší pravděpodobností nenastoupí brankářská jednička Jindřich Staněk, který se zranil minulý týden při reprezentačním utkání. Do brány se tak místo něj postaví Marián Tvrdoň, který už zaskakoval v sobotním ligovém utkání proti Bohemians 1905.

Třetí duel skupinové části nejprestižnější klubové soutěže se odehraje v Allianz Areně v Mnichově v úterý 4. října od 18:45. Utkání budou moci fanoušci sledovat na velkoplošném promítání v plzeňském pivovaru.

„Jindra ještě cítí problém a s největší pravděpodobností zítra nenastoupí," řekl asistent trenéra Pavel Horváth před odjezdem do Mnichova. „Je to hodně specifické, protože Jindra je takový samorost a má trošku posunutý práh bolesti. Určitě by chytat chtěl, ale na tenhle zápas pravděpodobně připravený nebude. Uvidíme, jak to bude za pár dní na další ligový zápas. Myslím, že u něj operace nehrozí," doplnil.

Trvdoň už nastoupil místo Staňka v sobotním utkání v Ďolíčku a Plzni dopomohl k remíze 1:1. Během zápasu se vytasil s několika zákroky a byl právem vyhlášení hráčem utkání. „Měl výborné zákroky, kdy mužstvo podržel. Budeme věřit, že se mu v tomhle směru bude dařit i dál. Takový zápas je pro něj křest ohněm, když před rokem chytal v Ústí nad Labem. Fotbal takové příběhy píše, takže je to paráda," myslí si Horváth.

Tvrdoň má za sebou premiérový start v letošní sezoně, předvedl několik zákroků a stal se hráčem utkání

Kvůli zranění plzeňské brankářské jedničky dostal Marián Tvrdoň šanci poprvé v sezoně ukázat své kvality. Během utkání s Bohemians 1905 předvedl slovenský gólman několik zákroků a dopomohl svému týmu k remíze 1:1. Osmadvacetiletý brankář si...

„Bude to zase krásné, všichni se na to těšíme. Bayern je přímočarý a chce dávat hodně gólů. Týmovost je u nich na prvním místě, ale samozřejmě mají i obrovské individuality. Každý z nás musí podat nadstandardní výkon,“ řekl záložník Václav Pilař.

Na zápas se těší také obránce Milan Havel„Čeká nás další fotbalový svátek – skvělý zápas na krásném stadionu, všichni se na to moc těšíme. Budeme teď hrát hodně utkání v rychlém sledu, ale to je dobře. Já to mám rád,“ přiznal. 

Západočeši v nabité skupině C Ligy mistrů prohráli úvodní utkání v Barceloně 1:5 a poté doma s Interem 0:2. Bayern naopak oba duely vyhrál 2:0. „V těchto zápasech je to, nechci říct i o štěstí, ale o tom, jak jim to sedne. Musíme všichni podat nadstandardní výkony a věřit, že Bayern prostě nebude mít svůj den, že je potrápíme a budeme dělat všechno pro to, abychom byli úspěšní," prohlásil bývalý záložník.

V roce 2013 byl jako kapitán u debaklu 0:5 v Mnichově při druhé účasti Plzně v hlavní fázi Champions League. „Ta zkušenost moc přenést nejde. Bavili jsme se o tom před Barcelonou. Je to specifické v tom, že v naší lize se s takovými soupeři nepotkáme. Barcelona, Bayern i Inter mají nejlepší hráče z Evropy, Ameriky i z celého světa. My se s nimi musíme pokusit srovnat v těchto pro nás výjimečných zápasech. Uvidíme, na co to zase bude stačit," uzavřel Horváth.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Victoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Liga mistrů, Bayern Mnichov, Pavel Horváth, Jindřich Staněk, Marián Tvrdoň, FC Bayern München, Bohemians 1905, Michal Bílek, FC Barcelona, Liga mistrů UEFA, FC Internazionale Milano

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktoriáni se proti Bayernu Mnichov budou muset nejspíš obejít bez gólmana Staňka  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.