Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Plzeň si z Ďolíčku veze remízu 1:1, může přijít o část náskoku v čele ligy

Fotbalisté Plzně v 10. kole první ligy remizovali na hřišti Bohemians 1905 a mohou přijít o cenný náskok v čele tabulky. Západočeši ale neměli k výhře daleko. Ve 24. minutě poslal tým do vedení Jhon Mosquera. Domácí ale zvládli srovnat. Plzeň se musela v utkání obejít bez své brankářské jedničky Jindřicha Staňka. Jako náhradník nastoupil na hřiště Marián Tvrdoň a připsal si hned několik vydařených zákroků.

Vzhledem ke zranění Jindřicha Staňka při reprezentačním utkání se Švýcarskem dostal v Ďolíčku od úvodních minut šanci Marián Tvrdoň, pro kterého šlo o první start v dosavadním průběhu sezony.

Opatrný úvod kromě soubojů nenabídl mnoho zajímavých situací před žádnou z branek, Viktorce ale stačila první střela aby se ujala vedení. Ve 24. minutě napřáhl levačkou za vápnem bývalý hráč klokanů Jhon Mosquera a balon poslal nechytatelně až za záda Valeše.

Tvrdoň o sobě dal vědět těsně před pauzou, kdy pravou nohou výborně vykopl Hronkovu tvrdou ránu křížem. Po změně stran to naopak zkoušel ještě jednou Mosquera, tentokrát se ale jeho projektil prolétl těsně nad břevnem.

Krátce na to se dostal do úniku střídající Drchal, jehož pokus z úhlu vyrazil Tvrdoň na roh. Po něm se ale na zadní tyči právě Václav Drchal dokázal prosadit do dalšího zakončení a střelou přes obránce srovnal na 1:1.

Domácí měli následně obrovskou šanci k obratu ve skóre, dva senzační zákroky na čáře po vzoru Jindry Staňka ale vytáhl Marián Tvrdoň! Do hry se poté dostal také Jan Kopic, který vinou zranění přišel o poslední měsíc a nějakých deset minut před koncem druhého poločasu se dobře uvolnil na pravé straně, jeho střílený centr ale sebral brankář Valeš.

V samém závěru zahrozil také ex-viktorián Kovařík, který z přímého kopu pěknou střelou orazítkoval spojnici plzeňské brány. Zápas tak skončil remízou a viktoriáni si z Ďolíčku odvezli bod.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto FC Victoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, fortuna liga, Bohemians, Ďolíček, Marián Tvrdoň, Jhon Edison Mosquera Rebolledo, Jindřich Staněk, Bohemians 1905, Švýcarsko, Jan Kopic, Václav Drchal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeň si z Ďolíčku veze remízu 1:1, může přijít o část náskoku v čele ligy  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.