Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Plzeňský gólman Staněk je zraněný, viktoriánům bude chybět minimálně ve víkendovém utkání s Bohemians

Brankář fotbalové Plzně se během reprezentačního zápasu ve Švýcarsku zranil, když narazil při zákroku paží o tyč. Podle mluvčího plzeňského klubu Václava Hanzlíka bude Staněk chybět v sobotním ligovém utkání proti Bohemians 1905. V ohrožení je i jeho start v dalším zápase Ligy mistrů proti Bayernu Mnichov, který je na programu příští úterý.

Šestadvacetiletý Staněk v úterním závěrečném duelu skupiny A2 Ligy národů ve Švýcarsku při prohře 1:2 vystřídal na druhý poločas zraněného Tomáše Vaclíka. Plzeňský brankář se ale brzy také zranil, když v 55. minutě při zákroku proti hlavičce Breela Embola paží narazil o tyč. Utkání ale dochytal a neinkasoval.

„V tuto chvíli nelze odhadnout délku jeho absence směrem k dalším zápasům Ligy mistrů i domácí soutěže, které nás čekají. Jisté ale je, že v sobotu k dispozici nebude. Následně jej čekají další vyšetření, která ukáží rozsah poranění a dobu rekonvalescence,“ sdělil mluvčí klubu Václav Hanzlík.

Staněk je pro Západočechy klíčovou oporou a v této sezoně nastoupil zatím do všech soutěžních utkání Viktorie. Plzeň má na soupisce ještě dva brankáře, a to čtyřiadvacetiletého Martina Jedličku a o čtyři roky staršího Mariána Tvrdoně.  

V národním týmu hrají čtyři Plzeňáci. Kromě Jindřicha Staňka jsou to ještě obránci Milan Havel, Václav Jemelka a záložník Lukáš Kalvach.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Victoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, fortuna liga, Jindřich Staněk, zraněný gólman, Bohemians 1905, Liga mistrů UEFA, Švýcarsko, FC Bayern München, Liga národů UEFA, Tomáš Vaclík, Breel Embolo, FK Viktoria Žižkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeňský gólman Staněk je zraněný, viktoriánům bude chybět minimálně ve víkendovém utkání s Bohemians  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.