Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

O sportovní úspěchy se na olympiádě v Číně pokusí i plzeňští sportovci

Nominaci na zimní olympijské hry v Pekingu si vybojovalo 114 českých sportovců a sportovkyň. Mezi nimi jsou hokejisté, kteří v současné době oblékají dres HC Škoda Plzeň i například mladá lyžařka Tereza Nová, jež se o své olympijské účasti dozvěděla teprve před pár dny.

„Nominací jsem byla zaskočena. Myslela jsem, že všechna volná místa už byla přerozdělena. O to větší radost mám z toho, že to nakonec vyšlo. Olympiáda je od dětství mým snem, je to pro mě odměna za všechnu tu dřinu. Chci tam ze sebe vydat to nejlepší, hlavním cílem je to, abych byla po závodě spokojena sama se sebou a se svými výkony. Bude to ohromná zkušenost, už se nemůžu dočkat, až to prožiju na vlastní kůži," uvedla třiadvacetiletá závodnice z Plzně Tereza Nová ze Sportovního Clubu Černý.

Mladá sportovkyně v Číně pojede sjezd, superobří slalom a kombinaci. Barvy města bude hájit také běžkař Luděk Šeller z plzeňského klubu Sport club Plzeň. Rodáka z Chodova u Domažlic budou moci fanoušci sportu sledovat v neděli 6. února ve skiatlonu. Přenos začne v 8 hodin ráno středoevropského času.

Hokejová Plzeň musí oželet hokejového obránce Petera Čerešňáka a útočníka Martinse Dzierkalse z Lotyšska. Z bývalých hráčů HC Škoda Plzeň se pod olympijskými kruhy představí obránci Jakub Jeřábek, David Sklenička, Vojtěch Mozík a útočník Jan Kovář.

Letošní zimní olympijské hry přivítají 2892 sportovců v 15 sportech, v nichž se rozdá 109 medailových sad. Česká účast čítá 114 sportovců.

Pro Čechy začíná olympiáda už ve středu. Přinášíme kompletní program zimních her v Pekingu

Slavnostní zahajovací ceremoniál XXIV. zimních olympijských her v Pekingu je naplánovaný až na 4. února. Pro Českou republiku však začnou hry už ve středu. Drbna přináší kompletní program českých sportovců na letošních hrách.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Svaz lyžařů ČR

Štítky sport, olympiáda, Čína, Peking, ZOH, 2022, lyžování, běh na lyžích, olympijské hry, HC Škoda Plzeň, Zimní olympijské hry 2022, Zimní olympijské hry, Luděk Šeller, Jan Kovář, Jakub Jeřábek, Vojtěch Mozík, David Sklenička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O sportovní úspěchy se na olympiádě v Číně pokusí i plzeňští sportovci  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.