Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Věřím, že máme sílu to zvládnout, říká Bílek před zápasem proti CSKA Sofia

Aby se viktoriáni dostali do skupinové fáze Evropské konferenční ligy, musí zdolat poslední překážku v podobě utkání s CSKA Sofia. Podle trenéra Michala Bílka bude stěžejní pro domácí Viktorii dobrá obrana a proměňování šancí. Soupeř dle jeho slov není typicky bulharské mužstvo, protože má ve svém kádru vysoký počet zahraničních hráčů.

Západočeši už se potkali s CSKA Sofia dvakrát v zimní přípravě ve Španělsku. Loni v lednu zvítězili 3:0, o rok dříve naopak uspělo sofijské mužstvo 2:1.

Viktoriáni mají od startu sezony jasnou metu, a to zahrát si podzim v Evropě! „Od začátku soutěže víme, že je naším cílem postoupit do skupinové fáze. Jsme rádi, že jsme přešli přes dvě předkola. Teď uděláme všechno pro to, abychom zvládli nesmírně těžký zápas s CSKA Sofia. Věřím, že máme sílu to zvládnout,“ vkládá důvěru ve své svěřence Michal Bílek.

„Jsme odhodlaní s CSKA Sofia odehrát dva kvalitní zápasy. Myslím si také to, že jsme fyzicky lépe připraveni na to je přeběhat a porazit!“ všří záložník Pavel Bucha. „Víme, na koho si z jejich týmu dát pozor. Říkali jsme si o slabých i silných stránkách soupeře. Na dvojzápas se hodně těším. Věřím, že to s kluky zvládneme a povede se nám postoupit do základní skupiny Evropské konferenční ligy. Všichni víme, jak je to pro klub důležité. Jsme připravení a snad do toho vstoupíme dobře,“ doplnil hrář s číslem 20.

„Základ bude dobře bránit. Věřím zároveň tomu, že naše ofenzivní síla je taková, abychom si vytvářeli šance. Nebude jich asi tolik jako proti TNS, ale z těch několika, které si vytvoříme, musíme vstřelit branky. Musíme se tedy určitě zlepšit,“ doplňuje trenér svá slova.

Oproti The New Saints viktoriáni odehrají úvodní duel v Doosan Areně. „Osobně neřeším, jestli začínáme doma nebo venku. V minulém kole proti TNS se nám domácí odveta hodila, protože jsme zpackali první zápas. Podpora domácích fanoušků je důležitá, ale teď je to zkrátka nový soupeř. Věříme, že se nám první utkání doma povede,“ přeje si Pavel Bucha.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň/Martin Skála

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Konderenční liga, CSKA Sofia, PFK CSKA Sofia, Michal Bílek, Evropská konferenční liga UEFA, Pavel Bucha, Španělsko, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Věřím, že máme sílu to zvládnout, říká Bílek před zápasem proti CSKA Sofia  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.