Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

MMA šampionka Martina Jindrová bude bojovat o milion dolarů v Las Vegas

Do dalšího boje půjde plzeňská bojovnice MMA Marina Jindrová už 7. dubna v Las Vegas. Když loni získala smlouvu s prestižní americkou ligou PFL a zároveň s tím možnost zápasit o milion dolarů, mluvilo se doslova o zázraku. Jindrová se v Americe uvedla více než dobře. V hvězdném turnaji skončila třetí a ukázala, že pevně patří mezi světovou elitu. Tentokrát si věří na vítězství!

„Pečlivě se připravuji, a i když mě v dubnu v Las Vegas čeká velmi těžký zápas, věřím si. Startuji totiž opět ve své přirozené váhové kategorii do 65,7 kg. Loni jsem v USA nastoupila v lehké váze, pod 70,3 kg. Současné zařazení mi vyhovuje mnohem více,“ vysvětluje Martina Jindrová. Čeká ji turnaj o osmi zápasech s deseti bojovnicemi, které patří ve svém oboru k absolutní špičce. Každý zápas je vypsán na tři kola po pěti minutách a na konci čeká opět pohádková odměna milion amerických dolarů. Martina je historicky první Češka, která se turnaje účastní.

Hned v prvním kole narazí Martina zkušenou americkou sportovkyni Amber Leibrock (35), se kterou sdílí podobnou bilanci výher a proher. „Je to určitě velmi nebezpečná soupeřka. Je vyšší než já, měří 183 centimetrů, bude těžké se k ní dostat. Je velmi dobrá ve wrestlingu, takže počítám s tím, že se mnou bude chtít zápasit na zemi. Pozor si musím dát i na její ověřený chmat – škrcení zezadu,“ přibližuje svoji protivnici Martina Jindrová. Zároveň ale dodává, že má životní formu a jak říká, tuhle šanci jí nikdo nevezme!

Aktuálně teď vrcholí příprava na turnaj. Začátek roku strávila Martina Jindrová v Thajsku, kde pracovala na své kondici v legendárním klubu Tiger Muai Thai. Tam totiž trénuje světová elita MMA, nejen její kolegové z ligy PFL, ale i dalších prestižních amerických soutěží. Martina se tak na turnaj chystala po boku hvězd jako je Khamzat Chimaev, Rafael Fiziev, Petr Yan a čerstvý šampion PFL Brendan Loughnan. Nyní piluje svoji formu v Monster Gymu pod vedením svého hlavního trenéra Petra „Monstera“ Knížete.

V bojových sportech patří Martina Jindrová mezi světovou elitu, před startem v PFL se dlouhou dobu velice úspěšně věnovala kickboxu a thajskému boxu, kde v rámci profesionální kariéry získala hned několik světových titulů. Má za sebou více než 200 zápasů, stala se například šestkrát světovou mistryní v amatérském kickboxu, dvakrát evropskou mistryní v profesionálním kickboxu a také v thajském boxu a dostala se tak mezi osm nejlepších zápasnic v tomto sportu na světě. Jako MMA bojovnici si ji fanoušci mohou pamatovat z tuzemských soutěží XFN a I AM Fighter, kde vybojovala tři vítězství.

V loňském ročníku ligy PFL porazila tři vynikající sportovkyně, její cestu do finále zastavila až dvojnásobná olympijská vítězka v judu Kayla Harrison. Jindrová tak skončila v turnaji třetí. Tento úspěch jí přinesl smlouvu se soutěží PFL. Letos chce na něj navázat a možná jej i překonat.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Martina Jindrová

Štítky MMA, Martina Jindrová, zápasnice, turnaj v Las Vegas

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

MMA šampionka Martina Jindrová bude bojovat o milion dolarů v Las Vegas  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.