Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Nejlepším atletickým klubem v zemi se stal letos AK Škoda Plzeň. Atleti získali rekordních 82 medailí

Rekordních 82 medailí napříč kategoriemi získali plzeňští atleti v sezóně 2022 na republikových šampionátech. AK Škoda Plzeň se tak stal nejúspěšnějším atletickým klubem v zemi.

Atleti z Plzně svým skvělým výkonem za sebou nechali i profesionály z Dukly Praha, kteří posbírali 67 medailí, nebo USK Prahu se ziskem 70 medailí. „Historický rekord AK Škody Plzeň je podtržen skvělou bilancí 31 zlatých, 27 stříbrných a 24 bronzových medailí. Důležitou poznámkou k celkovému sezónnímu součtu je také, že ,,pouze” dva cenné kovy vybojovali škodováci v žákovské kategorii. O dalších 80 medailí se postarali atleti v dorosteneckém, juniorském a seniorském věku,“ uvedl za klub Michal Černý.

AK Škoda Plzeň tak nepodlehla republikovému trendu předčasné akcelerace žákovské kategorie, ale potvrdila dlouhodobou koncepci klubu rozvíjet u žáků co nejvíce pohybové dovednosti a všestrannost. „Toto je další z jasných důkazů, že nechat si děti a žáky co nejdéle hrát má jasné a pozitivní výsledky na jejich cestě stát se v budoucnu šampionem. A přesně tak to u nás děláme,“ vysvětlil Černý.

Plzeňští atleti také reprezentovali Českou republiku na mistrovství světa či Evropy od dorosteneckých až po seniorské kategorie. Svoji sílu ukázali také mezi kluby v týmových soutěžích. V atletické extralize mužů a žen skončily týmy škodovky na 1. a 3. místě. V juniorské kategorii byl klub AK Škoda Plzeň vyhlášen jako třetí nejlepší tým v Evropě a v kategorii dorostu a dorostenek se stali škodováci dvojnásobným mistrem ČR.

Důležitým krokem k těmto úspěchům byl v roce 2020 vznik krajské Atletické akademie při AK Škoda Plzeň, která propojuje vzdělání a kompletní sportovní přípravu v jednom z nejlepších areálů v zemi. Atletika v Plzni a v Plzeňském kraji se tak mohla začít naplno rozvíjet pod profesionálním vedením a s dlouhodobou koncepcí a vizí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto AK Škoda Plzeň, ČAS

Štítky atletika, atletický klub, AK Škoda Plzeň, úspěšná sezóna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejlepším atletickým klubem v zemi se stal letos AK Škoda Plzeň. Atleti získali rekordních 82 medailí  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.