Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Fotbalová Plzeň musí zaplatit 10 tisíc eur za chování fanoušků v Lize mistrů

Viktoria Plzeň musí zaplatit 10 000 eur, tedy zhruba 245 tisíc korun za "provokativní vzkazy urážlivé povahy" v jednom ze zápasů Ligy mistrů. Rozhodla o tom disciplinární komise Unie evropských fotbalových asociací (UEFA). Informovala o tom agentura AP, aniž by uvedla, v jakém utkání se fanoušci českého mistra nevhodného chování dopustili.

Viktoria si čtvrtou účast v hlavní fázi elitní Ligy mistrů a první po čtyřech letech vybojovala přes tři předkola. Postupně vyřadila HJK Helsinky, Šeriff Tiraspol a Karabach.

Los jí poté přisoudil atraktivní skupinu s Bayernem Mnichov, Barcelonou a Interem Milán. Plzeňští prohráli všechny tři úvodní zápasy a se skóre 1:12 jsou v "céčku" poslední. Ve středu doma přivítají Bayern, jemuž minulý týden podlehli v Mnichově 0:5.

Obhájce skotského titulu Celtic musí zaplatit 15 000 eur (368 tisíc korun) za urážlivý transparent zveřejněný během zářijového utkání 2. kola skupiny Ligy mistrů proti Šachtaru Doněck. Fanoušci celku z Glasgow necelý týden po smrti britské královny Alžběty II. vyvěsili na stadionu ve Varšavě, kde Šachtar hraje své domácí zápasy kvůli ruské invazi na Ukrajinu, transparent s nápisem „Do haj... s korunou". Příznivci Celtiku mají historické vazby na republikánské hnutí v Irsku a mnozí z nich se tradičně vymezují vůči britské monarchii.

Crvena zvezda Bělehrad zaplatí 20 000 eur (490 tisíc korun) za nevhodné chování fanoušků v duelu Evropské ligy proti Monaku. Malmö dostalo pokutu 17 500 eur (430 tisíc korun).

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FC Victoria Plzeň

Štítky fotbal, Liga mistrů, pokuta pro fanoušky, chování fanoušků, Liga mistrů UEFA, FC Viktoria Plzeň, UEFA, FC Bayern München, Celtic FC, FC Barcelona, FC Internazionale Milano, Helsingin Jalkapalloklubi, FK Viktoria Žižkov, Alžběta II.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalová Plzeň musí zaplatit 10 tisíc eur za chování fanoušků v Lize mistrů  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.