Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Podvodník se vydával za pracovníka energetické společnosti a okradl seniory. Určitě to zkusí i jinde

Za pracovníka energetické společnosti se vydával zatím neznámý muž a podvodně se mu podařilo vylákat finanční hotovost od páru seniorů. Další peníze jim odcizil i s peněženkou. Jeho tvář zachytila bezpečnostní kamera a teď po něm pátrá policie.

„Tachovští kriminalisté se s žádostí o pomoc obracejí na veřejnost za účelem zjištění totožnosti muže, který 28. srpna letošního roku vnikl do jednoho domu v Tachově, kde se manželskému páru přestavil jako pracovník energetické společnosti. Pod záminkou nedostatečných plateb na zálohy od ženy a jejího muže, (oba ve věku 82 let) podvodně vylákal finanční hotovost v celkové výši 5 800 Kč. V nestřežené chvíli pak navíc odcizil černou peněženku s finanční hotovostí ve výši 9 000 korun,“ popsala zlodějskou akci neznámého podvodníka mluvčí policie Iva Vršecká.

Dle zjištěných informací se mělo jednat o plešatého muže ve věku mezi 40 – 50 lety, přibližně 185 - 190 cm vysokého, štíhlé postavy, světlé pleti. V době skutku byl ale opálený. Dotyčný hovořil česky. „Tachovští kriminalisté žádají všechny občany, kteří by mohli poskytnout informace vedoucí k ustanovení pachatele zachyceného na záznamu, aby je kontaktovali na tísňové lince 158. Své poznatky mohou sdělit i na jakékoliv policejní služebně,“ dodala policejní mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík, Policie ČR

Štítky podvodník, okradl seniory, energetická společnost, hotové peníze, Tachov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodník se vydával za pracovníka energetické společnosti a okradl seniory. Určitě to zkusí i jinde  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.