Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dva řidiči se na dálnici D5 vzájemně vybržďovali, honili a došlo i na střelbu, policie hledá svědky drsného incidentu

Svědky divokého incidentu mezi dvěma motoristy na dálnici D5 teď hledají policisté. Řidiči se při své zběsilé jízdě vzájemně vybržďovali, provokovali, různě mezi sebou kličkovali a ve finále došlo i na střelbu.

Policisté vyšetřují incident, který se stal 26. srpna okolo půl desáté dopoledne na 55. kilometru dálnice D5 u obce Mýto ve směru z Plzně do Prahy. Aktéry události se stal řidič automobilu Honda Acord tmavě modré barvy a motorista za volantem vozu značky VW Touareg. „Podle výpovědí řidičů mělo během jejich jízdy docházet k vzájemným provokacím jako je vybržďování, kličkování, které vyvrcholily ve zmíněném úseku tím, že řidič Hondy vytáhl za jízdy z okénka ruku s plynovou pistolí, ze které měl podle řidiče VW jedenkrát vystřelit do vzduchu. Učinil tak z důvodu, že velice spěchal do Prahy a řidič VW ho údajně cíleně brzdil v jízdě. Celý incident mohl trvat zhruba 10 minut a je možné, že jeho počátek byl již někde za Plzní,“ uvedl policejní mluvčí Ondřej Hodan.

„Žádáme svědky a účastníky provozu, kteří daný incident viděli, nebo které ve svých vozidlech disponují kamerovými přístroji, jež by mohly zachytit průběh prověřovaného incidentu na D5 směr Praha, aby se přihlásili Policii ČR, oddělení obecné kriminality Rokycany, Svazu bojovníků za svobodu 68, Rokycany, případně kontaktovali vyšetřovatele na tel. čísle 974 335 902. Také je možné využít email martin.soban@pcr.cz,“ dodal policejní mluvčí.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky honička, střelba na dálnici D5, divoká jízda, vybržďování, dálnice, Praha, Honda, Volkswagen, Plzeň, Mýto, Volkswagen Touareg, Policie České republiky, střelba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva řidiči se na dálnici D5 vzájemně vybržďovali, honili a došlo i na střelbu, policie hledá svědky drsného incidentu  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.