Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Mladíci vyrazili na noční tah městem, ze srandy kopali do popelnic i vysadili víko od kanálu

Trojice vandalů se v nočních hodinách potloukala ulicemi Domažlic. Jen tak pro zábavu začali mladíci převracet popelnice, kopali do odpadkových košů a vrhli se dokonce i na víko od kanálu. Svou pozornost zaměřili také na dřevěné sudy u pivovaru. Policisté to s jejich dopadením neměli těžké. Chuligáni totiž řádili přímo pod kamerami městské policie.

Cesta trojice mužů začala u parku, kde převrátili zábrany proti vstupu na staveniště za služebnou městské policie. Poté výtečníci vysadili víko kanalizace ve vozovce v ulici Boženy Němcové a zmizeli na náměstí Míru. Později strážníci zjistili, že i tam jsou převrácené betonové odpadkové koše a všude se povaluje rozházený odpad. Strážník muže posléze  našel v baru na náměstí.

„Operátor mezitím zjistil, že pachatelé vytrhli z uložení a převrátili a poškodili všechny dřevěné sudy u pivovaru, převrátili zde betonové odpadkové koše, z nichž jeden po pádu nevydržel a praskl. Za pivovarem převrátili kontejnery na odpad a ten rozházeli po okolí. Na parkovišti u Kauflandu pak převrátili plechové odpadkové koše s odpadem. V parku, kde probíhá rekonstrukce, se pak snažili ničit dřevěné obložení stromu,“ vyjmenoval velitel městské policie v Domažlicích Petr Kubal.

Všechny tři muže strážníci zadrželi a předali je Policii ČR. Ačkoli ani jeden z nich nebyl z Domažlic, policisté s nimi už měli své zkušenosti.

„V mnoha případech jako je tento se jedná o chudáky, kteří pravděpodobně trpí nějakým komplexem méněcennosti, tak si vybíjí svoji sílu na odpadkových koších, dopravních značkách a různém dalším zařízení, které slouží obyvatelům města Domažlice. Tito výtržníci a jim podobní by si měli uvědomit, že ničením majetku ve veřejném prostoru se dopouští minimálně přestupku v závislosti na škodě a jejich jednání na veřejnosti by pak mohlo být posuzováno také jako přečin výtržnictví podle trestního zákoníku,“ zdůrazňuje Kubal.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MP Domažlice

Štítky Domažlice, vandalové, ničení majetku, rozkopané popelnice, vandalismus, odpadkový koš, pivovar, obecní policie, Božena Němcová, Kaufland, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladíci vyrazili na noční tah městem, ze srandy kopali do popelnic i vysadili víko od kanálu  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.