Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Zběsile ujíždějící auto se zdrogovaným mužem zastavily až prostřílené gumy, řidič se ani potom nechtěl vzdát

Hodně divokou honičku s rychle ujíždějícím automobilem, při které se střílelo, zažili policisté ze Stříbra na Tachovsku. Za volantem pronásledovaného vozidla seděl muž, o kterém místní policisté dobře věděli, že má zákaz řízení motorových vozidel a je uživatelem drog. Hlídka ovšem předvedla dokonalý zákrok.

„Za obcí Těchlovice směrem na Stříbro se v sobotu hlídka snažila řidiče předepsaným způsobem zastavit. Muž za volantem na to ale reagoval tak, že sešlápl plyn a začal na mokré vozovce ujíždět. Během pronásledování svou jízdou ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. Mimo jiné jel v protisměru kvůli tomu, aby ho policisté nemohli předjet. To se jim ale v přehledném úseku podařilo a podezřelé vozidlo zablokovali,“ popsal honičku mluvčí policie Ondřej Hodan.

Jeden z policistů vyběhl k řidiči a chtěl jej z vozidla dostat ven. Ten ovšem začal couvat a pokračoval v nebezpečné jízdě. „Policista při jeho couvání použil hrozbu namířenou střelnou zbraní a následně i varovný výstřel. Nic z toho ale řidiče nezastavilo, a tak policista několikrát vystřelil do prostoru pneumatik couvajícího vozidla. Střely zasáhly levou přední i levou zadní pneumatiku a řidič byl nucen po zhruba dvou set metrech couvání s vozidlem zastavit,“ uvedl policejní mluvčí.

Ani poté se však muž nechtěl policistům vzdát a pokračoval v útěku před spravedlností. Vyběhl z vozidla a utíkal směrem do zahrádkářské kolonie. Za malou chvíli ho ale policista doběhl a zadržel. „Následnou lustrací kolegové zjistili, že třiatřicetiletý muž má soudem uložen zákaz řízení všech motorových vozidel. Dechová zkouška byla u řidiče negativní, orientační drogový test však vyšel s pozitivním výsledkem na amfetamin. Muž byl poté převezen do policejní cely a případ si převzali kriminalisté z územního odboru Tachov. Během služebního zákroku nedošlo k žádnému zranění osob,“ dodal policejní mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policejní honička, ujíždějící automobil, střelba na automobil, prostřílené pneumatiky, zákaz řízení, řidič pod vlivem drog, zdrogovaný řidič, okres Tachov, Stříbro, Těchlovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zběsile ujíždějící auto se zdrogovaným mužem zastavily až prostřílené gumy, řidič se ani potom nechtěl vzdát  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.