Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Internetoví podvodníci stále zdokonalují své otřepané triky. Pozor na nové fígle, kterými vás chtějí okrást

O padesát tisíc korun dokázal připravit neznámý podvodník důvěřivou ženu z Rokycanska, která na internetu prodávala bundu v ceně několika málo tisíc korun. A jen díky velikému štěstí nepřišla žena o další desítky tisíc korun. Pachatelé sice používají otřepaný trik, ten ale stále zdokonalují a vymýšlejí další fígle, kterými oklamou své další oběti.

Naposledy se o tom přesvědčila žena z Hrádecka, která nahlásila na policii v Rokycanech, že se stala obětí internetového podvodníka. „Policistům sdělila, že na internetu prodávala bundu a zájem o ni projevil neznámý uživatel. Po krátké komunikaci poškozené zaslal odkaz vypadající jako stránky jedné z kurýrních společností. Společnost by dle něj bundu u ženy vyzvedla a přivezla mu ji,“ informoval o případu policejní mluvčí Ondřej Hodan.

Žena zákazníkovi uvěřila a na stránkách mimo jiné vyplnila i údaje ke své platební kartě. „Pachatel už poté na nic nečekal a z jejího účtu provedl neoprávněný okamžitý převod ve výši 49 500 Kč. Dále zadal další tři příkazy v celkové hodnotě 71 000 Kč, tyto však naštěstí žena stačila stornovat,“ dodal policejní mluvčí. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů podvodu, neoprávněného přístupu k počítačovému systému a neoprávněného zásahu do počítačového systému nebo nosiče informací a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Falešný bankéř obral důvěřivou ženu o životní úspory, uspěl s ohranou historkou

Policisté i samotné banky varují občany, aby byli obezřetní a nikomu po telefonu nesdělovali přístupové údaje ke svému účtu. O praktikách podvodníků se tentokrát přesvědčila žena z Klatovska, která uvěřila, že jí chce někdo odčerpat peníze účtu....

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky podvod, internetový podvod, okradená žena, prodávala bundu, bunda, okres Rokycany, Rokycany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Internetoví podvodníci stále zdokonalují své otřepané triky. Pozor na nové fígle, kterými vás chtějí okrást  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.