Počasí dnes13 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Mladý násilník s teleskopickým obuškem terorizoval okolí a napadal lidi, hrozí mu mnohaletý trest

Mladík s obuškem v ruce si ve večerních hodinách vyhlédl jen o pár let mladší oběti, po kterých požadoval peníze a mobilní telefon. V jednom případě si počínal obzvlášť surově a teprve šestnáctiletého chlapce zasypal údery do hlavy. Policisté dokázali násilníka rychle vypátrat a usvědčit. Nyní mu hrozí až deset let za mřížemi.

Teprve jednadvacetiletý mladík si kolem deváté hodiny večer na autobusové zastávce v Plzni na Borech vyhlédl chlapce a chtěl po něm, aby mu dal svůj mobil. „Přitom jej obuškem několikrát udeřil do hlavy a do rukou. Pachatel následně z místa utekl i s mobilním telefonem,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Raindlová. Podle webu krimi-plzeň bylo napadenému pouhých šestnáct let.

O dvě hodiny později stejným způsobem vyhrožoval útočník dalšímu mladistvému chlapci a chtěl po něm peníze. Tentokrát se incident obešel bez násilí. „Díky skvělé operativní činnosti plzeňských policistů se podařilo pachatele brzy vypátrat a usvědčit. Policejní komisař zahájil trestní stíhání muže z Plzeňska, kterého obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a zločinu vydírání,“ pokračuje mluvčí. V případě prokázání viny hrozí obviněnému muži až desetiletý pobyt za mřížemi.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto koláž Drbny (Police ČR + Jan Luxík)

Štítky krimi, napadení, teleskopický obušek, vydírání, vyhrožování, mladý útočník, Plzeň, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladý násilník s teleskopickým obuškem terorizoval okolí a napadal lidi, hrozí mu mnohaletý trest  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.