Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Srazil chodce, tělo odvlekl stranou a odjel. Soud bezohledného řidiče poslal na 2,5 roku do vězení

Dva a půl roku vězení a zákaz řízení motorových vozidel na pět let vyměřil dnes Okresní soud v Plzni řidiči, který loni v říjnu srazil na Doubravce chodce a jeho tělo nešetrně odvlekl na chodník. Poté nasedl do svého auta a z místa ujel. Vše zachytila bezpečnostní kamera. Zraněný muž se v nemocnici podrobil operaci, později však na následky zranění zemřel. Bezohledný řidič měl v době události vyslovené dva zákazy řízení. Rozsudek není pravomocný.

Šestadvacetiletý pracovník ostrahy se ke svému jednání přiznal a už dříve uvedl, že zkrátka zpanikařil. Za usmrcení z nedbalosti, neposkytnutí pomoci a za maření výkonu úředního rozhodnutí hrozilo obžalovanému až šestileté vězení. Kromě toho mu soud nařídil zaplatit pojišťovnám a sourozencům zemřelého muže náhradu škody a odškodné v celkové výši přes 2,6 milionu korun.

Vše zachytila kamera

Nehoda se stala loni 11. října v 9:16 hodin v Plzni, v prostoru křižovatky ulice Smrková. Couvající řidič Škody Octavie combi ve vysoké rychlosti srazil seniora, který přecházel přes ulici s taškami v rukou. Jeho tělo po nárazu zůstalo ležet na chodníku. Na záběrech bezpečnost ní kamery je vidět, jak z vozidla vyběhne řidič, který ovšem začne se sraženým chodcem naprosto nepochopitelně a neurvale manipulovat. Snaží se ho různě zvednout a postavit na nohy. Nakonec muže odtáhne kousek stranou od automobilu. Když se na místo začali sbíhat další svědci, řidič nasedl do vozidla a ujel pryč. Před svým zbabělým odjezdem prý prohlásil, že jede pro záchranáře. Podle záchranářů se ovšem muž na linku 155 vůbec neobrátil. Podle svědků musel být pod vlivem omamných látek.

Snažil se změnit image

Záchranáře na místo přivolali až přítomní svědci, kteří o zraněného pečovali do jejich příjezdu. Následoval transport zraněného do plzeňské fakultní nemocnice. Chodec utrpěl velmi těžké zranění, zlomeniny a krvácení do mozku. Podrobil se operaci, ale v prosinci na následky zranění v nemocnici zemřel. Jeho starší bratr a sestra se dodnes se smrtí bratra nevyrovnali, zaznělo u soudu. Všichni tři svobodní sourozenci žili celý život společně, nejdřív s rodiči a po jejich smrti jen spolu.

Spravedlnosti unikal řidič tři dny. Policisté nejdříve vypátrali jeho automobil a pak zadrželi i samotného aktéra otřesné nehody. Nepomohlo mu ani to, že se snažil rychle změnit svoji image, aby vypadal jinak, než jak ho popsali očití svědci havárie. Muž nejprve tvrdil, že osudný den za volantem automobilu neseděl, půjčil ho prý známému za tisíc korun. Pod tíhou důkazů se ale nakonec přiznal.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Richard Beneš + Policie ČR

Štítky sražený chodec, smrtelná nehoda, okresní soud, soud, Doubravka, ujel od nehody, věznice, úraz, Plzeň, Fakultní nemocnice Plzeň, Škoda Octavia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Srazil chodce, tělo odvlekl stranou a odjel. Soud bezohledného řidiče poslal na 2,5 roku do vězení  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.