Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zákazník si vynutil testovací jízdu na elektrokole za 100 tisíc korun, od prodejny s ním ujel bez zaplacení

Doslova oči pro pláč zbyly zaměstnancům jedné plzeňské prodejny s jízdními koly. Drzý zloděj jim přímo před nosem ujel na novém elektrokole s cenou přesahující 100 tisíc korun. Stačilo mu k tomu málo, vymohl si totiž zkušební jízdu. Z ukradeného elektrokola se ale dlouho neradoval, spravedlnosti unikal jen čtyři dny. A kriminalisté po jeho zadržení zjistili, že toho má svědomí ještě mnohem více.

Incident se stal na prodejně hned po ránu krátce po jejím otevření. „Zákazník projevil zájem o koupi elektrokola značky TREK Power Fly 5 za více jak 100 tisíc korun. Koupi si muž podmínil testovací jízdou před prodejnou, s čímž personál souhlasil. Po vytlačení bicyklu před prodejnu na něj usedl a posléze s ním odjel neznámo kam,“ popsala krádež mluvčí policie Veronika Hokrová.

„Policisté začali po odcizeném jízdním kole a pachateli aktivně pátrat. Získané poznatky je navedly na stopu podezřelého pětatřicetiletého muže, který měl projevit zájem o koupi bicyklu v poškozené prodejně v centru města a následně ho odcizit. Kriminalisté dále ve věci zjistili, že nemá na svědomí jen tento skutek, ale i další, a to z předchozího dne. V tomto případě měl využít nepozornosti poškozeného, který seděl na lavičce v blízkosti náměstí Republiky. Poškozenému měl odcizit z jeho ledvinky, kterou měl při sobě, mobilní telefon, osobní doklady a platební kartu, se kterou měl provést na několika místech v Plzni celkem 13 platebních transakcí ke škodě poškozeného," informovala mluvčí policie Hokrová.

Vypátrat a zajistit se policistům podařilo i odcizené elktrokolo, které bude v nejbližší době předáno jeho majiteli. Zadrženého muže obvinili ze spáchání krádeže a z neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Takového jednání se měl dopustit i přesto, že byl v posledních třech letech za obdobnou majetkovou trestnou činnost pravomocně potrestán. Policejní vyšetřovatel  podal podnět k podání návrhu obviněného do vazby, což soudce akceptoval. 

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zbozi.cz

Štítky ukradl elektrokolo, zloděj elektrokola, ujel na elektrokole, testovací jízda, jízdní kolo, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zákazník si vynutil testovací jízdu na elektrokole za 100 tisíc korun, od prodejny s ním ujel bez zaplacení  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.