Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Během pár hodin přišla žena o čtvrt milionu korun, podvodníkovi vše velmi ulehčila

Pouhé tři hodiny stačily neznámému pachateli k tomu, aby ženu z Domažlicka obral o 250 tisíc korun. Zatím nezjištěným způsobem se naboural do jejího internetového bankovnictví a získal rovněž i veškeré údaje k debetní kartě. Poté provedl několik plateb, které žena bezmyšlenkovitě prostřednictvím ověřovacích zpráv potvrdila. Svou obrovskou chybu si uvědomila až druhý den.

Domažličtí kriminalisté se zabývají kuriozním případem, ke kterému došlo v době mezi sedmou a desátou hodinou večerní. V tento čas se neznámý pachatel dokázat dostat do internetového bankovnictví ženy z Domažlicka. Prostřednictvím jedné mobilní aplikace provedl několik plateb z běžného a ze spořícího účtu. Rovněž využil i údaje z platební karty. Celkem vyluxoval ženě z účtů čtvrt milionu korun. Vše se mu podařilo i díky tomu, že dotyčná nebyla dostatečně ostražitá.

„Když poškozené přišla zpráva s žádostí o potvrzení platební transakce, tyto žádosti žena pokaždé potvrdila,“ uvedla policejní mluvčí Barbora Šmaterová.

Podvodníci mají nový fígl, pokusí se vás obrat o peníze přes SMS zprávy

Kyberzločinci neustále přicházejí s novými triky, jak své oběti připravit o peníze. Tentokrát to zkouší zcela novým způsobem skrze SMS. Lidem přijde zpráva, že si předplatili službu Sorgames, která jim bude z účtu týdně strhávat nemalé předplatné....

 

Případem se kriminalisté i nadále zabývají a opět zdůrazňují, aby byli lidé při internetových platbách maximálně obezřetní. „Také by měli mít nastavená bezpečností pravidla jako například limity pro denní internetové platby, ověření platby při vyšších částkách, nutnost zadání bezpečnostního kódu pomocí bankovních klíčů a další bezpečnostní opatření, která jim jejich banky nabízejí,“ doporučuje mluvčí. U každého potvrzení platby si také ověřte, že se skutečně jedná o vámi zadanou platbu, abyste neudělali stejnou chybu jako žena z Domažlic.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky internetový podvod, nabourání účtu, ověřovací sms, podvod, internetové bankovnictví, platba, okres Domažlice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během pár hodin přišla žena o čtvrt milionu korun, podvodníkovi vše velmi ulehčila  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.