Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nešťastný muž se chtěl zabít a vypil nemrznoucí směs, před strážníky se pak schovával v křoví

Zoufalý muž se obrátil na tísňovou linku městské policie, aby oznámil, že se rozhodl spáchat sebevraždu. Policista na dispečinku se snažil s mužem co nejdéle komunikovat, aby zjistil maximum informací o tom, kde se dotyčný nachází. Nešťastníka se nakonec podařilo policistům najít nedaleko Techmanie. Muž se nejprve snažil před hlídkou schovat, posléze jim ale vše vysvětlil a přiznal, že se napil nemrznoucí směsi.

Na linku 156 se muž dovolal po druhé hodině odpolední a měl pro policisty prosté sdělení – chce spáchat sebevraždu. „Operační strážník se v tu chvíli snažil zoufalého muže udržet co nejdéle na telefonu a získat co nejvíce indicií k mužovu nalezení. Muž však po chvíli zavěsil,“ popisuje mluvčí plzeňských strážníků Jana Pužmanová.

Nyní šlo o čas. Strážník se okamžitě obrátil na Policii ČR. Mezitím se jeho kolegovi podařilo s mužem znovu navázat telefonní kontakt a získat útržky informací o místě, kde se zoufalý muž pohybuje. „Motorizovaná hlídka okamžitě díky místní znalosti pojala podezření, že by se mohlo jednat o lokalitu v okolí ulic Břeňkova x Na Vršíčkách a vydala se na místo. V průběhu pátrání si povšimla muže, který se pokoušel před hlídkou ukrýt v křoví. Rozrušený muž zprvu popíral, že by volal na linku tísňového volání, po chvíli se však rozplakal a prozradil důvod, proč chce sebevraždu spáchat,“ pokračuje mluvčí.

Policistům se také svěřil s tím, že se napil nemrznoucí směsi. Strážníci proto ihned přivolali záchranku. „Na místě začali neprodleně poskytovat první pomoc podle telefonických pokynů operátorky zdravotnické záchranné služby. Posádka záchranářů si po příjezdu převzala sedmapadesátiletého muže k ošetření, následně pacienta transportovala na urgentní příjem do nemocnice,“ uzavírá mluvčí.

Chtěl se otrávit přímo u benzinky

V letošním roce se nejedná o první případ, kdy se někdo rozhodl spáchat sebevraždu takto drastickým způsobem. Na konci března si obsluha benzinové pumpy v ulici U Prazdroje všimla podivného chování muže, který seděl v trávě poblíž objektu. V tu chvíli přijela na pumpu natankovat hlídka strážníků. „Když strážníci k muži přistoupili blíž, všimli si, že se chystá napít z láhve podobné nádobě na motorový olej. V takovém jednání mu ihned zabránil jeden ze strážníků. Vzápětí se ukázalo, že šlo o nemrznoucí směs do chladiče,“ popsala tehdy mluvčí městské policie.

Po chvilce se i on přiznal, že chtěl tímto způsobem skoncovat se životem. Strážníci s mužem komunikovali a snažili se ho udržet v klidu do doby, než dorazila sanitka. Zdravotníci poté muže převezli do nemocnice. V sobě měl dotyčný 2,07 promile alkoholu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MP Plzeň

Štítky pokus o sebevraždu, záchrana života, nemrznoucí směs, otrava, městská policie, sebevražda, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nešťastný muž se chtěl zabít a vypil nemrznoucí směs, před strážníky se pak schovával v křoví  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.