Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Cizinec způsobil obří požár odhozenou cigaretou, hořelo 40 tun slisovaného plastového odpadu

Čtyřicet tun plastového odpadu slisovaného do balíků zničil požár, který v areálu sběrných surovin v Plzni na Doubravce zapálil cizinec ze Slovenska. Plameny poškodily také čtyři zaparkované automobily. O požáru, který se stal v noci na sobotu, jsme už informovali. Teď policie k případu poskytla další podrobnosti. Ty se týkají zadržení muže, jenž má požár na svědomí.

Žháře dopadli policisté bleskově nedaleko od místa činu. „Hořet začalo v pátek po půl dvanácté v noci. Tepelnou degradací došlo i k poškození solární kamery, plechových panelů oplocení a ochranné sítě proti úletu sběrných surovin a čtyř zaparkovaných motorových vozidel na pozemku ve Cvokařské ulici. Celková hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na necelých 250 tisíc korun,“ informovala mluvčí policie Veronika Hokrová.

Policejní hlídka doubraveckých policistů náhodně projížděla nedaleko místa a spatřila požár při výkonu své hlídkové činnosti v teritoriu. „Policisté přivolali hasiče a začali na místě zjišťovat příčinu a okolnosti požáru. V blízkosti požářiště se nacházeli dva svědci, kteří policistům popsali, co viděli. Policisté získali popis podezřelé osoby, po které začali okamžitě pátrat. Téměř po pár minutách a nedaleko místa se jim podařilo pohybující se osobu dle udaného popisu zadržet,“ uvedla policejní mluvčí.

Muž měl podle informací policie způsobit požár neopatrnou manipulací cigarety. Osmatřicetiletý cizinec byl obviněn ze spáchání přečinu poškození cizí věci a je stíhaný na svobodě.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky požár, hořel odpad, žhář, žhář založil požár, policie dopadla žháře, policie, Slovensko, Plzeň, Doubravka, odpad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinec způsobil obří požár odhozenou cigaretou, hořelo 40 tun slisovaného plastového odpadu  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.