Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Pachatel hrozil nákupnímu centru uložením výbušného systému, policisté ho do hodiny vypátrali a zadrželi

Pouhá hodina stačila klatovským kriminalistům k tomu, aby vypátrali a zadrželi muže, který oznámil uložení výbušného systému v jednom nákupním centru. Pachateli teď hrozí za šíření poplašné zprávy nejen tříletý trest vězení. Může také počítat s tím, že mu společnost Kaufland nechá uhradit ušlý zisk za dobu, po kterou muselo být zavřeno, kvůli policejní kontrole uvnitř objektu.

„Incident se stal v Klatovech v pondělí v 17.20 hodin, kdy oznámil pachatel pracovníkům nákupního centra, že je v objektu uložen výbušný systém. Na místo byli vysláni policisté i hasiči, muselo se evakuovat několik desítek zákazníků a pracovníků obchodu. Policie uzavřela i přilehlé okolí. Psovod se služebním psem na vyhledávání výbušnin pak objekt prohledal. Žádný nástražný výbušný systém nebyl nenalezen,“ uvedla policejní mluvčí Dana Ladmanová. Prohlídka nákupního centra byla ze strany policie ukončena před 19. Hodinou.

Nahlašovat uložení bomby je pro pachatele hodně riskantní záležitost, se kterou si dnes dokážou policisté velmi dobře poradit. „Na základě důkladného vyšetřování vypátrali kriminalisté podezřelého muže do jedné hodiny od oznámení, zadrželi jej a převezli na oddělení. Podezřelý čtyřiačtyřicetiletý muž z Plzně se k činu doznal a po provedení potřebných úkonů byl propuštěn,“ konstatovala mluvčí policie.

Bleskově dopadený pachatel je teď podezřelý ze spáchání přečinu šíření poplašné zprávy. Policisté provádějí další činnosti a výslechy zúčastněných.

Ohodnoť článek

Foto FB Skupina Klatovští, Michal Lederer

Štítky šíření poplašné zprávy, hrozil uložením bomby, výbušný systém, pachatel hrozil bombou, anonym hrozil bombou, obchodní centrum, Kaufland, policie, Klatovy, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pachatel hrozil nákupnímu centru uložením výbušného systému, policisté ho do hodiny vypátrali a zadrželi  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.