Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zloděj ukradl z nezamčeného auta mobil a peněženku, pak vyrazil s kradenou platební kartou na nákupy

Policisté pátrají po zloději z Plzně, který využil neopatrnosti majitele osobního auta. Z nezajištěného vozu ukradl zatím neznámý lapka i peněženku s osobními doklady a několika platebními kartami, z nichž neváhal hned utrácet. Tento případ ale není jediným, kdy lupič využil příležitosti a vyloupil nezamčené auto. V jednom případě si takto zloděj snadno přišel k téměř čtvrt milionu korun v hotovosti.

Policisté ze Slovan se zabývají podezřením ze spáchání přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, kterého se měl dopustit dosud neznámý pachatel. Zloděj prohledal vůz značky Opel, jenž nechal jeho majitel nezamčené v Houškově ulici.

„Ze zde odložené kabelky odcizil mobilní telefon a peněženku s finanční hotovostí, osobními doklady a s několika platebními kartami. Platební karty byly následně použity k několika neoprávněným platbám. Policisté se případem začali zabývat a v rámci jeho objasňování získali mimo jiné fotografie z kamerového záznamu, na kterých je zachycena osoba důležitá pro trestní řízení,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Policisté proto žádají o spolupráci veřejnost. Pokud osobu na fotografiích poznáváte, obraťte se na nejbližší obvodní oddělení Policie České republiky nebo na linku 158.

Nezamkl auto a nechal v něm 240 tisíc

Tento případ ale není jediným, kdy majitel osobního auta doplatil na svou nedbalost. Policisté pátrají i po dalším zloději, který využil příležitosti a prohledal v Aleji Svobody nezamčený Mercedes, v němž majitel navíc nechal i hotovost ve výši 240 tisíc korun. „Peníze měl poškozený muž uložené v přihrádce vozidla. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež a po pachateli pátrají. Pokud bude dopaden, hrozí mu v případě prokázání viny až pět let odnětí svobody,“ dodala mluvčí policie.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky krimi, pátrání po zloději, krádež platební karty, vykradené vozidlo, nezamčený vůz, Slovany, platební karta, peněženka, hotové peníze, Plzeň, Opel, Plzeň 2-Slovany, Mercedes-Benz, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj ukradl z nezamčeného auta mobil a peněženku, pak vyrazil s kradenou platební kartou na nákupy  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.