Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Velmi těžké zranění utrpěla žena, kterou ráno srazil vlak, hasiči po nehodě evakuovali 120 osob

, aktualizováno 18. července 2022, 11:50

Tragédie přerušila provoz na železniční trati Plzeň – Klatovy. V pondělí před půl devátou ráno tam srazil osobní vlak ženu. Při nehodě utrpěla velmi těžké zranění. Jednalo se o sebevražedný pokus. Provoz na trati se podařilo obnovit po čtyřhodinovém vyšetřování této události přibližně od 12:30 hodin.

„Nehoda se stala na železniční trati č.183 mezi 90 a 91 km nedaleko zastávky Plzeň - Valcha. Osoba byla nalezena a je v péči záchranářů. Cestující ve vlakové soupravě jsou bez zranění. Pro pasažéry bude zajištěna náhradní doprava. Náhradní vlak bude odvážet 120 evakuovaných osob,“ informoval mluvčí hasičů Michal Holeček s tím, že na místě velení převzala jednotka Správy železnic a dostavila se také inspekce drážního provozu. 

„V 8:27 přijali záchranáři oznámení o nehodě vlaku a chodce na trase Plzeň/Klatovy u železniční stanice Plzeň Valcha. Na místě zasahovaly všechny složky IZS. Záchranáři ošetřili a zajistili velmi těžce zraněnou ženu, ve věku přibližně 40 let. Neprodleně jsme ji transportovali na oddělení emergency do fakultní nemocnice na Lochotíně," uvedla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová. Střet osoby s vlakem potvrdila také policejní mluvčí Michaela Raindlová„Jedná se o ženu dosud nezjištěné totožnosti. Dle prvotních informaci vstoupila žena sama do kolejiště před projíždějící vlak."

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky střet s vlakem, sražený chodec, sražená žena, střet chodce s vlakem, těžké zranění, havárie, úraz, Plzeň, Klatovy, Správa železniční dopravní cesty, Valcha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velmi těžké zranění utrpěla žena, kterou ráno srazil vlak, hasiči po nehodě evakuovali 120 osob  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.